Rektör gürültüye dikkat çekti

İl Sınav Koordinasyon Kurulu ortaöğretim KPSS öncesi gürültüye dikkat çekti.

05 Ekim 2018 Cuma 10:48
Rektör gürültüye dikkat çekti

İl Sınav Koordinasyon Kurulu 2018-KPSS (ortaöğretim) sınavı öncesi toplandı.

ÖSYM Başkanlığınca 07 Ekim 2018 tarihinde Çorum’da yapılacak olan 2018-Kamu Personeli Seçme Sınavının (2016-KPSS/Ortaöğretim) huzur ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla yapılan İl Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısı Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Çorum Valilik, Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü temsilcileri de katıldı. Toplantıda, yapılacak sınavın huzur ve sükûnet içinde geçmesi ve adayların sınav konforlarını etkileyebilecek olası durumlar ve alınması gereken tedbirler görüşüldü.

İl Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sınavın 07 Ekim 2018 Pazar günü sabah 130 dakika süre ile tek oturum halinde uygulanacağını, sınavın zamanında başlatılabilmesi için, adayların kimlik denetimleri yapılarak sınav salonlarına alınmalarına saat 09:00’dan itibaren başlanılacağını söyledi. Bu sınava ilimizde toplam 33 sınav binasında yaklaşık 11.100 adayın katılacağını, bununla birlikte 1.500’e yakın personelin görev yapacağını belirterek, sınava girecek adayların sınav öncesinde stresten uzak durmaları gerektiğini, sınava ilişkin genel bilgilerin ÖSYM Başkanlığının (http://www.osym.gov.tr ) resmi internet adresinde yer aldığını, bu bilgileri sınava girecek adayların ve tüm sınav görevlilerinin sınav öncesinde titizlikle okumalarının yararlı olacağının önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, özellikle sınava girecek aday ve görevlilerin yanlarında bulundurmaları zorunlu olan belgeler ile sınavda bulundurulması ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan materyaller hususunda kurallara uyulmasının sınavın huzur ve güvenliği açısından önem arz ettiğini ifade etti. Sınavın güvenliği ve selameti açısından gereken tedbirin alındığını, sınava girecek gençlerin adaptasyonlarını etkileyecek her türlü olumsuz durumun özellikle gürültü ile ilgili olarak il genelinde gereken itinanın gösterilmesinin büyük önem arz ettiğini hatırlatan Alkan, sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.

Son Güncelleme: 05.10.2018 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165