Rektör iki sektör için planlamayı başlattı

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, gençlerin ziyaretinde sanayi ve turizmde marka üniversite olmak için planlamayı başlattıklarını açıkladı.

30 Temmuz 2019 Salı 00:38
Rektör iki sektör için planlamayı başlattı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılından bu yana yürütülen Damla Gönüllülük Hareketi kapsamında maddi bir karşılık beklemeden toplum yararına sosyal faaliyetlere katılan gençler, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer ile birlikte RektörProf. Dr. Ali Osman Öztürk’ü ziyaret etti.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen görüşmede, gençlere üniversite ile ilgili bilgi veren Öztürk, HİTÜ’nün 2006 yılında kurulan genç ve dinamik bir üniversite olduğunu hatırlattı. Üniversitenin gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalarla hızla gelişen bir üniversite olduğunu belirten Öztürk, “Üniversitemizin sahip olduğu potansiyel ile birlikte sanayi ve turizm konusunda Hitit Üniversitesi'ni marka üniversite yapmak için planlamamıza başladık. Hitit Üniversitesi’ni hem Çorum, hem bölgemiz, hem ülkemiz hem de gerçekten dünya için özel hale getirmemiz gerekiyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok önemsediği ve sıkça dile getirdiği yerlileşme ve millileşme politikasına dikkat çeken Öztürk, “Biliyorsunuz ürünlerimizin yerli, milli hale gelmesi bizi ülke olarak bir üst lige çıkaracaktır. Üniversitemizin Bilimsel Teknik ve Uygulama Araştırma Merkezi’nde (HÜBTUAM) Türkiye'de sağlık alanında üretilen milli ürünlerin kullanılıp kullanılamayacağına dair kalite ve sertifikasyon sürecini yürütülüyor. Bu kapsamda Türkiye'nin tek laboratuvarına sahibiz” diye konuştu.

Damla Gönüllülük Hareketi gibi anlamlı bir projeye gönüllü olarak katılıp destek veren gençleri tebrik eden Öztürk, bu tür projelere her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek projenin gerçekleştirilmesini sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2019-07-30 14:50:19

tamam da veterinerlik fakültesi ne olacak 1992 den beri adı var kendi yok. bakın yozgat a bu sene öğrenci alımına başlıyacak. adamlar çalışıyor fakülteyi faliyete geçirdiler. biz 27 senedir bekliyoruz. sayın rektör ve yetkililere duyrulur

banner165