Rektör Karakaşlar Otomotiv’le görüştü

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Karakaşlar Grup Genel...

29 Temmuz 2015 Çarşamba 12:57
 Rektör Karakaşlar Otomotiv’le görüştü


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Karakaşlar Grup Genel Müdürü Yıldırım Orkun, Bayındır ve Karakaşlar Grup Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Karakaş’ı ziyaret etti.


Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, RektörAlkan, üniversite olarak her zaman atılım ve ilerleme kaydetmek zorunda olduklarını ve bunu elde etmenin yollarından birinin iş başı eğitim konseptine önem vermekle mümkün olduğunu vurguladı. Ziyaretten ve kurumlar arasında yapılması planlanan iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren  Alkan, özellikle istihdâm odaklı bir yaklaşımla üniversiteyi şekillendirmek istediklerini ve bu çerçevede üniversitenin önemli yol kat ettiğini belirterek, “iş başı eğitimi’  konsepti çerçevesinde öğrencilerin eğitim aldığını belirterek, “Bu öğrenciler bizim çocuklarımız. Bu çocuklarımıza sanayicilerimizin sahip çıkması, kalifiye elemanların yetiştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle öğrencilerin altyapılarını kuvvetlendirmek adına iş başı eğitime önem vermeliyiz. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi için gayret ediyoruz. İş başı eğitim konsepti içinde öğrencilerimize henüz öğrenciyken profesyonel iş yaşamının gereksinimlerine ve gerçeklerine göre eğitim vermek istiyoruz. Günümüzde firma ve işletmelerin bilimsel çalışmaların yapıldığı, bilginin üretildiği en önemli merkezlerden olan üniversitelerle yakın bir diyalog, etkileşim ve iş birliği içerisinde olmaları büyük fayda sağlayacak.” dedi.


Alkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Türkiye KÜSİ Stratejisi ve Eylem Planında (2015-2018) ‘İş Birliğine Dayalı Eğitim Modeli’ hakkındaki “İllerin AR-GE ve yenilik kapasitelerine ilişkin harita oluşturularak bu kapsamda özellikle Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) alanında il bazında politikalar hazırlanması sağlanacak. Kamu, üniversite ve sanayi arasında ‘İş Birliğine Dayalı Eğitim Modeli’ oluşturulacaktır. Söz konusu modelle lisans eğitimi sırasında öğrencilerin üniversitenin yurtiçi veya yurtdışında anlaştığı firmalarda çalışma imkanı bulmaktadırlar. Lisans ve lisansüstü öğrencilerine yurtdışı üniversite ve araştırma kurumlarında teknoloji geliştirme konularında ortak proje yürütme imkanları sağlanacaktır . Ayrıca uygulamanın yapıldığı kamu kuruluşları ve kamu kurumları araştırma merkezlerinin de staj için öğrencilere olanak sunacaktır.”açıklamasını aktardı; hatırlattı.


Üniversitede yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve  hayata geçirdiği projelerden, Çorum’da yer alan bir firma olarak büyük memnuniyet duyduklarını, üniversiteyle kurumsal olarak iş birliğine açık olduklarını, bu kapsamda başta otomotiv sektörü olmak üzere şirket bünyesinde bulunan diğer alanlarda da iş birliği yapabileceklerini belirten Karakaşlar Grup Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Karakaş, şirketleri bünyesinde değişik iş kollarında yarı zamanlı çalışma imkânı sağlayabileceklerini, üniversite ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını dile getirerek Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın ziyaretlerinden memnun olduklarını kaydetti.



Son Güncelleme: 29.07.2015 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.