Rektör konuştu

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, TTO'nun ev sahipliğinde düzenlenen ve bölge illerin katıldığı eğitimde konuştu.

03 Nisan 2023 Pazartesi 14:45
Rektör konuştu

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, TTO'nun ev sahipliğinde düzenlenen ve bölge illerin katıldığı eğitimde konuştu.

Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi’nin, yürüttüğü akademik çalışmalar ve projelerin yanı sıra akademisyenlere ve öğrencilere yönelik eğitimlerine devam ettiği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre; Teknoloji Transfer Ofisi koordinatörlüğü ve ev sahipliğinde ‘Üniversite Öğrencileri için Makine ve İmalat Teknolojileri Odağında TÜBİTAK 2209 ve TEKNOFEST Projeleri Hazırlama Eğitimi’ verildi.

TÜBİTAK 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında düzenlenen eğitim programına Hitit Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesinden 30 öğrenci katıldı.

30  SAAT EĞİTİM

Düzenlenen eğitim kapsamında proje yazma eğitimindeki temel kavramlar, makine ve imalat teknolojileri odağında hazırlanmış örnek projeler ve TEKNOFEST yarışmalarına proje hazırlık ve başvuru süreçleri anlatıldı.

EĞİTİMLERİN İKİ HEDEFİ VAR

Verilen eğitim ile Hitit Üniversitesi ve bölgedeki üniversite öğrencilerinin yürüttükleri TÜBİTAK-2209 proje sayılarının ve niteliklerinin artırılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Çalışmanın bir diğer amacının ise öğrencilerin TEKNOFEST yarışmalarına katılımlarını teşvik edip yarışmalardaki başarılarını artırmak olduğu belirtildi.

REKTÖR ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Eğitim programında öğrencilerle bir araya gelen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ülkemizin her alanda gelişimi ve kalkınması adına, proje geliştirmenin ve üretmenin önem arz ettiğini hatırlatarak şöyle dedi:

“Teknoloji Transfer Ofisimizle birlikte öğrencilerimize proje kültürü kazandırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Makine ve İmalat Teknoloji alanında ihtisaslaşan tek üniversite olarak, ihtisaslaşma misyonumuz gereği bilgi birikimimizi bölgemizdeki üniversite öğrencileriyle de paylaşmak istedik. Ofisimizin, TÜBİTAK’tan aldığı destekle düzenlediği programla 30 öğrencimize eğitim verildi. Eğitimi tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hem Makine ve İmalat Teknolojileri alanında hem de TEKNOFEST yarışmalarındaki projeleriyle önemli başarılar elde edeceklerine inanıyorum” dedi.

Öte yandan üç gün süren derslerin ardından, eğitimi katılan 30 üniversite öğrencisine katılım belgelerini Rektör Prof. Dr. Öztürk verdi.

Son Güncelleme: 03.04.2023 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat arslan 2023-04-03 17:11:49

Anlaşıldığı kadarıyla rektör hala çelik çomak işleriyle oynuyor. Bu yapılan eğitimi Türkiye'de binlerce kurum veriyor, önemli olan bunun akademik sonuçlarının dinamik indekslere yansıması. Var mı öyle bir şey, hiçbir akademik göstergede bunlar yok.

Avatar
Murat 2023-04-03 19:53:18

Konuşmu, konuşmuş konuşmasına da yine boş konuşmuş.

Avatar
Yusul Yıldız 2023-04-04 09:22:11

Sn. Ali Osman Öztürk lise müsameresinde açılış yapan kişi gibi hemen konuyu haberleştirme ihtiyacı duymuş. Günlerdir Üniversitenin başarısızlığı konuşuluyor çıkıp da bir çift söz edemiyor. Çünkü hesap verme ve kendini anlatma, Çorumluya karşı sorumluluk duyma, Çorum ile özdeşleşme ve Çorum'un derdini sırtlama diye bir umuru yok. Ne de olsa sadece Çorum'da doyuyor insan en azından vefası olur Çorumlu değilse bile.

Avatar
Mehmet 2023-04-05 00:27:37

Basari nerde patent nerde aege nerde ogrenci kulup faaliyeti bunlar

Avatar
Memur Yılmaz 2023-04-05 00:33:55

Sen de ben gibi gidicisin hocam :) Boğazına kadar bataklıktasın, daha fazla çırpınma :)