Rektör yabancı öğrencilerle bir araya geldi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Merin Alkan, yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

15 Mart 2015 Pazar 14:28
 Rektör yabancı öğrencilerle bir araya geldi


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Merin Alkan, yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.


Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ve ilgili birimlerin personelleri hazır bulundular.


Hitit Üniversitesi’nin yapmış olduğu Mevlana ve Erasmus Değişim Programları ile ikili iş birliği anlaşmaları kapsamında Üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimlerine ilişkin genel bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar hakkında bilgiler verdi. Rektör Alkan, bilimin evrenselliğine ve uluslararası etkileşimin önemine inanan Hitit Üniversitesi’nin eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada da ele alınmasının gerekliliğine inandığını ve bu yolda somut gelişmeleri görmenin gurur verici olduğunu söyledi.


Öğrencilerin imkanlar dahilinde tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan,  “Pek çok farklı ülkeden Üniversitemize gelen siz değerli öğrencilerimizi yabancı olarak değil evlatlarımız olarak görüyoruz. Sizlerle ortak kültüre, ortak tarihe, benzer coğrafyalara ve aynı dertlere sahibiz. Bu bize diğer ülkelere göre bu coğrafyadaki ülkelerle daha farklı seviyelerde daha çok çalışmaya, daha çok proje üretmeye ve daha çok iş birliği kurmaya zorluyor.” dedi.


Hitit Üniversitesi’nin iyi bir altyapıya ve diyaloğa sahip olduğuna dikkat çeken Rektör Alkan, “Çorum insanı öğrenciyi evladı gibi benimsemiş. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin öğrenimleri beraberinde sosyal faaliyetlere de katılarak ülkemizi/ilimizi daha da yakından tanıma fırsatı bulabilecekler ve aynı zamanda talepleri doğrultusunda Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HİTİTSEM) farklı alanlarda da kurslar alabilecekler. Üniversitemizin uluslararası alanda yapmış olduğu iş birlikleri beraberinde Üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrenci sayımız her geçen daha da artıyor. Öğrencilerimizin Üniversitemizin uluslararasılaşması sürecine büyük katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu.


Dünyanın pek çok ülkesinden, özellikle de Türk Dünyasından gelecek bilim insanlarının katılımlarıyla Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde 7-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan IV. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’na ilişkinde bilgi paylaşımında bulunan Alkan, öğrencilerden etkinlikte yer almalarını istedi.


Kendilerine sağlanan imkanlar ve gösterilen yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı uyruklu öğrenciler de, Hitit Üniversitesi’nde bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür ettiler.



Son Güncelleme: 15.03.2015 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165