Rektör’den önemli mesajlar

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Akademi Derneği’nin konuğu oldu.

23 Ekim 2013 Çarşamba 10:55
 Rektör’den önemli mesajlar


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Hitit Akademi Derneği’nin konuğu oldu.

Üniversite olarak sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini belirten Rektör Alkan, bu ülkenin ve ilin sorunlarını sorun edinen kişilerle birlikte olmanın, çözüm aramanın çok keyif verici olduğunu belirterek,
“Üniversiteler her şeyin çözüm yeridir. Dünyada artık büyük balığın küçük balığı yuttuğu dönem bitti. Hızlı olan yavaş olanı geçiyor. Bu yüzden adımlarınızı doğru bir şekilde ve bilerek atarsanız alacağınız yolda daha hızla ilerlersiniz, bu hızı yakalayabilmek için dünyanın her ülkesine akademik ve idari personelimizi gönderiyoruz. Amaç,  iş yapmaksa dünyanın her yerinde iş yaparsınız” dedi.

Üniversite şehir diyaloğunun güçlendiğinde üniversitenin çevreye olan faydasının daha da artacağını belirten Rektör Alkan başarının, etkin iletişim yoluyla ortaya çıkacağını vurgulayarak “İletişim, şu anda dünyadaki sihirli güçtür” diye konuştu.

Problem çözümünde karşılıklı fikir alışverişinin beraberinde doğruyu, güzeli de getireceğinin altını çizen Rektör   Alkan,  “Üniversitelerin doğru şekilde kullanıldığında sadece bulunduğu bölgenin, yörenin lokomotifi değil, ülkenin de lokomotifi olabileceğini ifade ederek, güzel fikirler üretilerek elimizi taşın altına koymalı, memleket için gerekli çalışmaları yapmalıyız, farklı bir bakış açısı kazandırmalıyız” şeklinde konuştu.

Hitit Akademi Derneği’nin kuruluşundan bu yana, Hitit Üniversitesi’nin, Çorum’un sosyo-kültürel ve ekonomik gelişimi için çok önemli bir değer olduğunu, hemşehrilerimize anlatmayı ve bu konuda bir farkındalık yaratmayı görev ve sorumlulukları içerisinde gördüğünü belirten Hitit Akademi Derneği Başkanı Zekeriya Işık ise, şöyle dedi;  “Bugün gelinen noktada, özellikle Rektör Alkan’ın göreve gelmesiyle birlikte kent üniversite bileşenleri bir araya gelmiş,  Rektör çok yoğun ve bir o kadar da samimi çalışmalarıyla şehrimizin bütününü kucaklamış ve üniversitemizi adeta Çorum ile buluşturmuştur.

Rektör bu duruşu biz sivil toplum örgütlerine cesaret vermiş, güçlü bir motivasyon sağlamış ve derneğimiz üniversite ile işbirliği içerisinde çok önemli programlar ve projeler gerçekleştirmiştir. Hitit Üniversitesi ile işbirliği içerisinde paneller düzenleyen derneğimiz bu yıl da benzer çalışmalarını bugünden planlamaktadır. Rektör Alkan’a üniversite ve şehrimize olan büyük katkılarından dolayı teşekkür ederim.”



Son Güncelleme: 23.10.2013 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.