Rektör’e Ahıska’dan selam getirdiler

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, Hitit Üniversitesi...

14 Temmuz 2015 Salı 12:40
 Rektör’e Ahıska’dan selam getirdiler


Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. Ziyarette  Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Şerafettin Ahıskalı, İbrahim Ahıskalı, Av. Ali Beyaz ve İhya Çataldağ  hazır bulundu.


Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, Genel Başkan Ziyatdin Kassanov’un selamlarını ve Ahıska Türkleri ile ilgili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Bundan sonra da ortak konular üzerinde birlikte çalışmalar yapma isteklerini vurgulayan  Uçar, yakın bir geçmişte üniversite tarafından düzenlenen Ahıska Türkleri konulu uluslararası sempozyumun yankılarının hala sürdüğünü, bu sayede Çorum’un ve Hitit Üniversitesi’nin oldukça olumlu bir izlenime sahip olduğunu söyledi.


Toplantıda, ülke dışında yaşayan Ahıska Türklerinin lisans ve lisansüstü iş birliği ve Ahıska Derneği kurulması ile ilgili konular hakkında görüşmeler yapıldı. Kurulacak olan derneğin alt yapı ve prosedür ile ilgili ihtiyaçları, izlenmesi gereken yöntem konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Çorum’da Ahıska Türkleri ile ilgili bir dernek kurma konusunda ilke kararına ve çalışmaların başlatılması hakkında görüş birliğine varıldı.


Fuat Uçar’ın ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitedeki yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen gün arttığını bunda, yapılan tanıtım ve iş birliği çalışmalarının ve düzenlenen uluslararası etkinliklerin büyük rolü olduğunu ifade etti. Yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirilen üniversite tanıtım etkinliklerinin geri dönüşlerine dikkat çeken Rektör Alkan, bundan sonra da benzer çalışmalara devam edileceğini söyledi.


Alkan, Ahıska Türkü gençlerin üniversitede öğrenim görmelerinden büyük memnuniyet duyacaklarını, bunun için gerekli altyapı ve akademik ortama sahip olduklarını dile getirdi. Bu tür ziyaretlerin özellikle öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği için gereken anlayış ve heyecanı oluşturacağını aktaran  Alkan, üniversite ve STK iş birliği ile uluslararası başarılara hep birlikte imza atılacağını kaydetti.




 

Son Güncelleme: 14.07.2015 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165