Rektörlük rakamlarla konuştu

Hitit Üniversitesi'nde 2011-2017 yılları arasında yaşanan değişim özetlendi

02 Ocak 2018 Salı 18:52
Rektörlük rakamlarla konuştu

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, 2011 ve 2017 yılları arasında bölüm ve program, öğrenci ve akademik personel sayıları ile eğitim birimlerinde yaşanan değişimi rakamlarla aktardı.

İşte o açıklama;

İşte o bilgiler;

BÖLÜM VE PROGRAM SAYISI
İstihdam odaklı bölüm/program açma anlayışı ile açılan programlarla 2011 yılında 99 olan program sayımız, 2017 yılında %115’lik artışla 213’e yükselmiştir.

AKADEMİK PERSONEL SAYISI

Gelinen noktada ülke çapında üst düzeyde bir tercihe muhatap olan Üniversitemiz, belirlemiş olduğu misyon ve vizyonu çerçevesinde her geçen gün bünyesine alanında birbirinden değerli öğretim elemanlarını bünyesine katmaktadır.

Akademik başarı ve kalitenin önemli ölçütlerinden biri, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısıdır. University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı 2017 verilerine göre Türkiye ortalamasının 33,1 iken; Üniversitemizde bu sayının şu anda 26,67 olması ve rakamı daha da düşürmek için yoğun gayret sarf etmesi, akademik anlamda Üniversitemiz açısından son derece anlamlı ve bir o kadar da gurur vericidir.

ÖĞRENCİ SAYISI

Üniversitemiz, ölçeği içerisinde tercih edilme ve yerleşme oranı açısından oldukça iyi bir durumdadır. Kontrollü bir şekilde öğrenci sayısını arttıran Üniversitemiz, alanlarında yetkin akademik ve idari personeli ile bu öğrencileri HİTÜ’de buluşturmaktadır.

Özellikle lisansüstü eğitimin önemine binaen, Üniversitemizde kontrollü bir şekilde lisansüstü öğrenci sayımızın oranının toplam öğrenci sayımıza oranını arttırmaya çalışıyoruz.

Lisansüstü öğrencilerimizin sayısında geçen süre içerisinde hızlı bir artış yaşanmıştır.

EĞİTİM BİRİMLERİMİZ

Üniversitemiz bünyesinde eğitim birimlerimizin sayısı, mevcut akademik, idari ve fiziksel alt yapımız ile ihtiyaca binaen sistematik bir şekilde artmaktadır.

İstihdam odaklı bölüm/programları, eğitim ve ARGE’de özveri ile çalışmalarını sürdüren ve akademik kadrosu ile öğrenci odaklı eğitim anlayışı çerçevesinde “Bir Dünya Üniversitesi” olma yönünde emin adımlarla geleceğe ilerleyen Üniversitemiz her alanda gayretli çalışmalarıyla yükselişini sürdürmektedir.

Son Güncelleme: 02.01.2018 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.