Savunma sanayinin liderleri üniversitedeydi

Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan bir heyet Hitit Üniversitesi'nde bir dizi görüşme ve incelemelerde bulundu.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 00:36
Savunma sanayinin liderleri üniversitedeydi

Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan bir heyet Çorum gelerek Hitit Üniversitesi’nde bir dizi görüşme ve incelemelerde bulundu. Ziyarete Savunma Sanayi Başkanlığı, Roketsan A.Ş., Havelsan A.Ş., Aselsan A.Ş. ve TUSAŞ A.Ş temsilcileri katıldı.

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB)  Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizgel, beraberinde Roketsan, Havelsan, Aselsan ve TUSAŞ temsilcileri ile birlikte ilk olarak  Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM)’ni ziyaret ederek burada yürütülen çalışmalar ile teknik alt yapı hakkında merkez müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş’tan bilgi aldı.

Savunma Sanayi Başkanlığı heyetinin ziyareti ile ilgili açıklama yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk,  “Bugün başta ihtisaslaşma alanımız ‘Makine ve İmalat Teknolojileri’ olmak üzere pek çok çalışmamız bağlamında Savunma Sanayi Başkanlığımız, Roketsan A.Ş., Havelsan A.Ş., Aselsan A.Ş. ve TUSAŞ A.Ş ile oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirerek Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (HÜBTUAM) ziyaret ettik. Savunma, sağlık ve gıda teknolojileri kapsamında hayata geçirilebilecek projeler ve işbirlikleri için yol haritalarımızı belirledik. Çorum’un imalat sanayi sektöründeki gücü, üniversitemizin uzmanları ve güçlü alt yapısıyla stratejik ürün üretimine katkı sunmak için çalışıyoruz. Bugün paylaştıkları değerli bilgi ve tecrübelerinden dolayı Savunma Sanayi Başkanlığı Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizgel’e,, ekibine ve savunma, bilişim ve yeni teknolojiler bağlamında lider konumda olan Roketsan, Havelsan, Aselsan ve TUSAŞ temsilcilerine teşekkür ediyorum.”dedi.

Savunma Sanayi Başkanlığı Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizgel ve beraberindeki heyet son olarak Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ü ziyaret etti.

Son Güncelleme: 09.08.2021 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ortaköy'lü 2021-08-09 22:34:53

AMAN FUAT OKTAY, CEMİL ÇİÇEK, BEKİR BOZDAĞ VE DİĞER TARAFTAN AKİF GÜLLE, NACİ BOSTANCI DUYMASINLAR. ÇORUMA YATIRIMA EN BÜYÜK ENGELLER. RECEP TAYYİP ERDOĞAN BUNLAR NE DERSE ONU YAPIYOR. KENDİLERİ ÇOK SEVİYOR, BİR DEDİKLERİNİ İKİLETMİYOR. ÇORUM VE ÇORUMLULARI BUNLAR UYUTUYORLAR.ÇORUM VE ÇORUMLULAR İÇİN ARTIK UYANMAK GEREKİYOR.

Avatar
Sahipsiz Çorum 2021-08-10 01:39:54

Aynen Ortaköylü, Yozgatlılar bilhassa duymasın, suyun yönünü çevirirler Yozgat'a, varsın gebersin Çorum!!!
Havaalanı olmadı mı öyle?
Polis okulu olmadı mı?

Avatar
İskilipden 2021-08-09 18:20:57

Aselsan Huğlu tüfek fab ile Konyada ortak üretim tesisi kurdu. Çorumdada bura benzer üretim tesisi kurulmalı. iç anadolu kırıkkaleye yakınlığımızdan ce makineleşme beceremez Çorumda arttığından düşünülebilir.

Avatar
Çorumlu 2021-08-10 23:21:41

Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma yatırımlar gelir. Çorum her zaman Üvey evlat. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....