Şehidimizin ismi iki okula verildi

İskilipli Şehit Ahmet Topçu'nun adı hem Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hem de Ankara'nın Mamak ilçesinde bir okula verildi.

29 Kasım 2019 Cuma 00:25
Şehidimizin ismi iki okula verildi

İskilipli Şehit Ahmet Topçu'nun adı hem Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hem de Ankara'nın Mamak ilçesinde bir okula verildi.
Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açılamaya göre, Büyük Çavuşlu Mahallesi'ndeki Büyük Çavuşlu İlkokulu ve Ortaokulu’nun ismi düzenlenen törenle ‘Şehit Ahmet Topçu İlkokulu ve Ortaokulu’ olarak değiştirildi.
Törende konuşan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, şehidin isminin bir okula verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Şehitlerin adlarını parklara, caddelere ve okullara vererek isimlerini yaşatmak istediklerini aktaran Dereci, "Onlar vatanımız için canlarını feda eden kahramanlarımızdır. Hem aziz şehitlerimize hem onları yetiştiren değerli ailelerine ne yapsak azdır."dedi.
KURDELAYI BİNALİ YILDIRIM KESTİ
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayelerinde, Türk Kızılay'ının ‘81 İlde 81 Anaokulu’ Projesi kapsamında Ankara'da yapımı tamamlanan anaokuluna, Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan İskilipli Ahmet Topçu’nun ismi verildi. Mamak ilçesinde yapımı tamamlanan anaokulunun açılış programı öncesinde konuşan Binali Yıldırım, proje kapsamında 30'dan fazla anaokulunun tamamlandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: İskilip'in Sesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165