Sendikacılar Kaymakam’ı eleştirdi

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, İskilip Kaymakamı’nın bir okul ziyaretinde eğitim çalışanlarından kravat takmaları ve traş olmalarını istediğini iddia ederek, bu tavrı eleştirdi.

03 Ocak 2019 Perşembe 18:34
Sendikacılar Kaymakam’ı eleştirdi

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, İskilip Kaymakamı’nın bir okul ziyaretinde eğitim çalışanlarından kravat takmaları ve traş olmalarını istediğini iddia ederek, kılık-kıyafet baskısının eski Türkiye ürünü olduğunu bildirdi.

Sendika yöneticileriyle basın açıklaması yapan Çınar, İskilip Kaymakamı’nın bir okul ziyareti sırasında eğitim çalışanlarından kravat takmalarını ve tıraş olmalarını istediğini öne sürerek, bunun üzücü bir hadise olduğunu ifade etti. Çınar, yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi; “Eğitim-Bir-Sen olarak, her zaman özgürlüklerden yana olduk, kısıtlamalara ve dayatmalara karşı çıktık. Haklıdan ve doğrudan yana oluşumuz, haksızlığa ve yanlışa karşı kavi duruşumuz, üye kazanarak büyümemize, ülke olarak özgürlüklerin sınırının genişlemesine vesile oldu.

18.03.2013 tarihinden itibaren üyelerimizin, yasak ve sınırlamalara uymadan kamu hizmeti sunmaları, bu sınırlamaları dikkate almaksızın milletimizin değerlerine ve genel kabul görmüş kılık ve kıyafet şekillerine uygun olmak, herkesin bu kapsamda tercihlerine azami saygı gösterilmesi kaydıyla inançları ve/veya tercihleri doğrultusunda belirleyecekleri kılık ve kıyafetle göreve gitmeleri ve görev mahallinde bulunmaları, bu eylem sürecini kamu görevlilerinin kılık ve kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ve yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam ettirmeleri kararımızı kamuoyuyla defalarca paylaştık Bu karar doğrultusunda, kamu görevlileri kılık-kıyafet özgürlüğüne kavuşuncaya kadar kararlılıkla eylemimize devam edeceğimizi tekrar tekrar hatırlatıyorum.” Dedi.

Son Güncelleme: 03.01.2019 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2019-01-03 18:54:17

Kaymakam sonuna kadar haklı kravat dışında tüm devlet memurlarının hele hele çocuklarımıza rol model olan öğretmenlerimizin kılık kıyafet ve görüntü adabına uymaları en doğrusudur birçok devlet kurumunda girdiğinizde hele de okullarda kimin o okulun yada kurumun çalışanı kimin hizmet almaya gelmiş vatandaş olduğunu ayiramiyoruz.sacla sakalla inanç olmaz neler yaşıyoruz günümüzde dinimizin çoook daha önemli kriterleri var ayrıca memurlarda öğretmenlerde herkes için söylemiyorum rahatlık adına salıvermiş durumdalar hem rahat hem de devlet memurluğuna yakışır şekilde giyinmek çok kolay bence kaldiki özel sektörde çalışanlar bile bankalar sirketler vs derli toplu ve gayette şık giyiniyorlar neden devlet memurları giyinmesin yani hem üstruplu giyinerek hemde sakalsiz işimize giderek gelenek görenek ya da dinimize aykırı davranmış olmuyoruz bence kaymakam gereğini yapmış doğrusuda bu

Avatar
Sivil iteatsizlikmiş 2019-01-03 23:41:38

Ankara’ya yada Çorum’a mülakat sınavına giderken, takım elbisede giyorsunuz, kıravatta takıyorsunuz. Çocukların karşısına çıkarken sivil iteatsizlik yapıyorsunuz. Bu ne yaman çelişki. Yüreğiniz yetiyorsa sivil iteatsizliği mülakat sınavlarına giderken yapında görelim. Öğretmen konuşmasıyla, giyimiyle, kuşamıyla model olmalı beyler.

Avatar
Celil 2019-01-03 19:56:14

Sözde sendika başkanınına sormak lazım, saç sakal birbirine karışmış, düşük bel kot pantolon, üzerinde deri montlu öğretmenim diye ortalıkta gezen zevatların kendi çocuklarını okutmakarına müsaade edermi acaba.? Eski Türkiye’ymiş yaranmak için şebeklik yapın durun. Memurun tek derdi kılık koyafet değil mi? Birazda imzaladığınız toplu sözleşmeden maaş zammından bahsetseniz.

Avatar
Hakan 2019-01-03 21:02:20

Helal olsun kaymakam beye tüm devlet dairesindeki kişilerin takması lazım ve kılık kıyafete dikkat etmesi lazım özelliklede eğitimin başındaki kişilerin buna dikkat etmesi lazım.

Avatar
Hakan 2019-01-03 21:08:30

Kaymakam sonuna kadar haklı kravat dışında tüm devlet memurlarının hele hele çocuklarımıza rol model olan öğretmenlerimizin kılık kıyafet ve görüntü adabına uymaları en doğrusudur birçok devlet kurumunda girdiğinizde hele de okullarda kimin o okulun yada kurumun çalışanı kimin hizmet almaya gelmiş vatandaş olduğunu ayiramiyoruz. Kaymakam haklııııııı

Avatar
Murat Aküzüm 2019-01-03 22:30:31

İşini iyi yapsın, çocuğumla ilgilensin,hakkını versin, çocuğum severek okula gidip gelsin de isterse derse şortla girsin. Gözün kapalı emanet ederim. Ama işini yapmaktan aciz, çocuklarla iletişimi yok, her gün çocuğu zorla okula gönderdiğim öğretmen takım kravatla değil , her gün frak veya smokinle derse girse ne yazar. Bunlar çocuk. Önemli olan gözlerinde değil gönüllerinde taht kurmak diye düşünüyorum. Bu benim görüşüm. Diğer görüşlere de saygı duyarım.

Avatar
Bu ne yav 2019-01-03 23:25:17

Başka bişey yapmazsınız. Eğitim ne halde İskilipte. Eğitime dair tek bir sözünüz yok. Isır zıvır işlere kafa yoruyorsunuz.

Avatar
Gıyas 2019-01-03 23:43:59

Birisine abi dedim meğer müdür yardimcisiymis öğrenciye örnek olacaksın ben olsam ilk işim sendikaları kapatmak olur