Sosyal mesafeyi unutturan heyecan

Çorum’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı heyecanı yaşandı.

20 Haziran 2020 Cumartesi 12:35

Çorum’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı heyecanı yaşandı.


Çorum'da sınava geç kalmak istemeyen öğrenci ve velileri, okul önlerinde sabahın erken saatlerden itibaren yoğunluk oluşturdu. Öğrenciler sınav salonlarına korona virüs tedbirleri kapsamında alınırken LGS nedeniyle heyecanlarına yenik düşen hem öğrenciler hem veliler sosyal mesafeyi unuttular. Okulların bahçelerine öğrenci velileri alınmazken, öğrenciler de sırayla içeri alındı. Öğrencilerin girişte elleri dezenfekte edildi.
Bir okulda sınav görevlilerinin kapıda oluşan öğrenci yoğunluğunu ve ortadan kalkan sosyal mesafe kurallarını düzenlememesi dikkat çekti. Kendilerince kuyruk oluşturan öğrenciler kısmen sosyal mesafeli durmaya çalıştı. Yan yana durarak çift sıra şeklinde bekleyen öğrencilerin görevlilerce okul bahçesine bu şekilde alındıkları ve uyarıların yetersiz kaldığı görüldü.


İHA

Son Güncelleme: 20.06.2020 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-06-20 13:16:50

Bunun böyle olacağını sosyolog, psikolog uzmanlara sorsanız söylerdi. Sayısını bilemediğimiz başdanışmanların içinde mezuniyeti sosyoloji, psikoloji olan kişilerin olduğunu biliyoruz. Uyarmadılar mı yoksa diploma var uzmanlık yok mu :)

Avatar
Mat 2020-06-20 20:21:42

Aynı mesafesizlik pazar yerlerinde fazlasıyla var çarşıda var marketlerde var gidin mağazalara bakın oralarda da var ama ne hikmetse bazı felaket borazanlığı yapanlar 3 saatlik sınavı bahane ediyor

Avatar
Basin olacaksınız tüüü 2020-06-21 10:31:20

Bir okulda sınav görevlilerinin kapıda oluşan öğrenci yoğunluğunu ve ortadan kalkan sosyal mesafe kurallarını düzenlememesi... Bu nedir ya. Okul dışında velilerin sosyal mesafesinide mi okul ayarlayacak. Yapılanlara saygı duyun. Videoyu çekerken diplerine kadar giren basın mensuplarıda sosyal mesafeyi koruyamamis.

Avatar
Kemal 2020-06-20 17:12:08

Sosyal mesafe olmayacağı kesindi oturumlar arasındada uyulmadı bütün öğrenciler iç içeydi çıkışlarda da aynı sorun hatta kurallara uyulmadığı için teneffüs erken bitirilip içeri alındılar