Sudan’da üniversite tanıtımı

Hitit Üniversitesi, Sudan’ın Hartum şehrinde 12-14 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen...

18 Ocak 2015 Pazar 16:08
 Sudan’da üniversite tanıtımı


Hitit Üniversitesi, Sudan’ın Hartum şehrinde 12-14 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen Türk Üniversiteleri 1. İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı’na katıldı.


Her iki ülkenin yükseköğretim sistemleri, teknik eğitim alanlarındaki sorunlar, fırsatlar ile karşılıklı öğretim elemanı ve öğrenci değişiminde ve bilimsel alanda yapılabilecek ortak işbirliği çalışmalarının tartışıldığı etkinlikte, bir de Eğitim Fuarı düzenlendi.


Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasabu Mohamed Abd El Rahmin yaptığı açılış konuşmasında, “Sudan’da farklı pek çok konuda etkinlikler yapılıyor. Ancak eğitim üzerine olan bu etkinlik hemen her türlü alanda yapılacak çalışmaları etkileyecek olmasından dolayı daha çok önemsiyorum. Kalkınmanın temeli insana dayalıdır, insan olmadan kalkınma gerçekleşemez. İnsanı da eğiten yerler, üniversiteler olduğuna göre, yükseköğretim çok önemlidir. 100’e yakın üniversitesi olan Sudan’da böylesi önemli bir konuda bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu etkinlik sonucunda somut çıktılar üzerine çalışmaların şekillenmesi gerekiyor. Toplantılar, Sudan’da ve Türkiye’de olmak üzere, sürekli bir şekilde her yıl devam ettirilmelidir. Biz hükümet olarak yapılacak her türlü çalışmanın arkasındayız, bu memleket sizindir.” dedi.


Etkinliğe Sudan Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Dr. Sumaya Mohamed Ahmed Abu Kashawa, TC Büyükelçisi Cemalaettin Aydın, Hartum Eyalet Valisi Abdurrahman Hıdır, Yunus Emre Enstistüsü Başkan Yardımcısı Şerafettin Ateş, TİKA Hartum Program Koordinatörü Yahya Avcı, Eski Bakanlar, Diplomatlar, Rektörler, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.


Açılış töreninin ardında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasabu Mohamed Abd El Rahmin tarafından Eğitim Fuarının açılışı yapıldı.


Üniversitemiz Standına Yoğun İlgi


24’ü ülkemizden, 30’u Sudan’dan olmak üzere 60’a yakın üniversitenin tanıtımlarını yapmalarına fırsat vermek ve Sudan’daki öğrencilerle bir araya gelmelerini sağlamak üzere düzenlenen Eğitim Fuarına yoğun bir akademisyen ve öğrenci katılımı oldu. Üniversitenin tanıtıldığı standa yoğun bir ilgi olurken, öğrencilere özellikle Mevlana Anlaşması kapsamında sunulan imkanlar ile Uluslararası Öğrenci olarak Lisans ve Lisansüstü düzeyde nasıl eğitim alacakları konusunda bilgiler verildi.


Mevlana Değişim Programı Anlaşmaları İmzalandı


Etkinlik kapsamında bir araya gelen Türk ve Sudan üniversiteleri arasında Mevlana ve ikili işbirliği anlaşmaları imzalandı. Söz konusu anlaşmalar, her iki ülke üniversiteleri arasında başta öğretim elemanı ve öğrenci değişimi olmak üzere, staj hareketliliği ile ortak projelerin yapılması başta olmak üzere her türlü akademik ve eğitime dönük işbirliklerini kapsamakta.


Yapılan bu anlaşmalarla birlikte Hitit Üniversitesi’nin Mevlana anlaşması imzaladığı üniversite sayısı 54’e, İkili İşbirliği anlaşma sayısı da 61’e ulaştı.





Son Güncelleme: 18.01.2015 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.