Sungurlu tamam, 2 ilçeye daha açılacak

Çorum’un Sungurlu ilçesine BİLSEM açılacak, Alaca ve İskilip için de girişimler sürüyor.

22 Mart 2022 Salı 14:09
Sungurlu tamam, 2 ilçeye daha açılacak

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Çorum’un Sungurlu ilçesine Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılacağını bildirdi.
Milletvekili Kaya yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Çorum ölçeğindeki illere bağlı hiçbir ilçede bulunmayan Bilim ve Sanat Merkezi’nin ilkinin bir süre önce Osmancık’ta açıldığını hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda ikinci Bilim Sanat Merkezi’nin de Sungurlu’ya açılması konusunda bakanlıktan onay çıktığını bildiren Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum’un tüm ilçe, belde ve köylerine eşit ve adil bir şekilde hizmet götürülmesi ve yatırım sağlanması noktasında çalıştıklarını kaydetti.

Kısa adı BİLSEM olan Bilim ve Sanat Merkezi hakkında bilgileri paylaşan Milletvekili Kaya, BİLSEM’de örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim verildiğini anlattı.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezlerinin 81 ilde hizmet verildiğini söyleyen Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum merkezin yanı sıra Osmancık ilçesinde eğitim veren BİLSEM’in kısa süre içerisinde Sungurlu’da da açılacağını ifade etti.

Kaya, Çorum’da Alaca ve İskilip ilçelerinde de Bilim ve Sanat Merkezi açılması hususunda bakanlık nezdinde girişimlerin sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.
 

Son Güncelleme: 22.03.2022 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2022-03-22 18:38:12

Bil Sem İskilipde Sakarya İlköğretim Okulu binasina açılmalı. Kocaman okul boş bekliyor.
Bil Sem için açılması uygun olmuş.
Peki Meslek Yüksek Okulu ne olucak
Yurt kur ihtiyacı vardır çözüm?
Gençliği İlçemizde geçen vekilimizden çok hizmet bekliyor İlçe.
TOSYA İSKİLİP YOLU MÜJDESİ oluyormu

Avatar
Oh Ne Güzel 2022-03-22 20:53:38

Yıllar yıllar önceydi Fen Lisesi açmadık ilçe bırakmadı Çorum.Lise öğrencisi bulunamayan ilçelere Fen Liseleri açtılar. Ne oldu Neredeyse tercih eden her öğrencinin gidebildiği okullar oldu Fen Liseleri.Şimdi de her ilçeye Bilsem açarak benzer bir yoldasınız sanırım. Bu çorum için iyilik mi kötülük mü bilemedim.