Tavukçu Hoca'nın hafız fabrikası yıkılıyor

Çorum’un İskilip ilçesinde ‘Tavukçu Hoca’ olarak bilinen merhum Mustafa Avşar’ın gayretleriyle kurulan kuran kursunun yıkımına başlandı.

17 Ocak 2021 Pazar 00:27
Tavukçu Hoca'nın hafız fabrikası yıkılıyor

Çorum’un İskilip ilçesinde ‘Tavukçu Hoca’ olarak bilinen merhum Mustafa Avşar’ın gayretleriyle kurularak İSEKDAV tarafından inşa edilen ve ‘hafız fabrikası’ olarak adlandırılan İskilip Atıf Hoca Kur'an Kursu binasının yıkımına başlandı.  10 yıl önce verilen çürük raporu nedeniyle yıkılan binanın yerine yine aynı isimle kız Kur'an kursu inşa edilecek.

İlçede modern Çakmakdede Kur'an Kursu binasının bitme aşamasına gelmesi nedeniyle çürük raporu bulunan ve atıl durumda bekleyen İskilip Atıf Hoca Kur'an Kursu binasının yıkıldığı belirtildi.

İskilip’in Sesi’nde yer alan haberde, ilçenin maddi ve manevi gelişiminde önemli bir iz bırakan kuran kursu binasının yıkımına ilişkin şu ifadelere yer verildi; “Ne diyelim; tabi ki devlet, kuran eğitimi almak isteyen öğrencilere en güzel şartları hazırlıyor. Fakat, darbeleri ve 28 Şubat’ı Tavukçu Hoca ile birlikte görmüş bir nesil ve yayın kuruluşu olarak hocanın yaşadığı zorluklara yakınen şahit olduk. Merhum Tavukçu Hoca'nın ilerleyen yaşı ve hastalıklarına rağmen  talebelerinin eğitimi için büyük şehirlerde kapı kapı bağış topladığını unutmadık. Tavukçu Hoca ölmeden önce yapması gereken pek çok şeyi yaptı. O yüzden Necip Fazıl'ın bu sözünü hatırlatmakta bizim işimiz olsun... 

Ustada kalırsa bu öksüz yapı, O'nu sürdürmeyen çırak utansın."

AYNI İSİMLE KIZ KUR'AN KURSU YAPILACAK

Öte yandan yıkılan Kur'an kursunun yerine kız Kur'an kursu yapılacak.

Tavukçu Hoca'nın yaptırdığı İskilipli Atıf Hoca Kur'an Kursu 10 yıl önce verilen çürük raporu nedeniyle yıkıldı. Aynı yere yine aynı adı taşıyan Kız Kuran Kursu yapılacak.

Sö konusu kurs binasının Diyanet Vakfı tarafından onarılarak kurtarılmasının değerlendirildiği, fakat binanın tadilatı ve  tesisatının tamamen yenilenmesinin yeni bina yapımı ile eş değerde maliyete neden olduğu gerekçesi ile yıkım kararı alındığı, tamamlanma aşamasında olan Çakmakdede Kur’an Kursunun bitirilmesinin ardından Diyanet Vakf’ına ait olan aynı yerde aynı adla yeni Kız Kur’an Kursu yapılacağı öğrenildi.

Son Güncelleme: 20.01.2021 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-01-17 12:52:22

Osmanlı zaman bizim dedelerimiz savaşlarda şehit gazi olurken hocalar, tarikatçılar tekkelerde saklanıyordu malesef.. Gerçek bu

Avatar
Taner'e 2021-01-17 14:05:41

Taner ben hacilar. Bak sana en güzel cevabi Çorumlu rumuzlu arkadaş vermis. Ama sunuda bilmeni isterim bu ülkede ne kadar haci,hoca, şeyh, tarikatçı, cemaatçi varsa hepsi Siyonistlere , Ermenilere, Ruslara, Ingilizlere hizmet etmiştir ve ediyordur. Hani zamaninda yere göğe siğdiramadiģiniz sümüklü fetöş hoca efendiniz ve ingiliz ajani iskilipli atif hocaniz varya onlar gibi işte. O yuzden gozunu aç "HAYATTA EN HAKIKI MURSİT ILIMDIR , FENDIR" Bak goruyomusun covid asisini o haci hocalarin talebeleri muritleri degil , ilimle , bilimle , fen ile ugrasanlar buldu.

Avatar
Siyasi 2021-01-17 19:37:45

Korona yeni çıktığı dönemlerde biz abdest alıyoruz elimizi burnumuzu yıkıyoruz bize korona gelmez müslüman a korona uğramaz diyen hocalarımız da cin den gelen aşılar için sıraya girdi :) din çok güzel biseydir ama ilim bilim fen şarttır.

Avatar
Mehmet 2021-01-17 14:31:59

Günümüz hacı ve hocalarının dini dünya. Şimdi yok izinliyim yok üniversite okuyoruz diye camiye bile gitmeden aylık almanın hesabını yapan imamlarımız çok. Rahmetli tavukçu hocamız nerde bu nerde!!!

Avatar
Hacilar 2021-01-17 10:15:39

Corumda da ne kadar cok haci hoca varmis arkadas.

Avatar
Selahaddin 2021-01-18 13:49:13

Keşke yatırımı eğitim ve bilime yapsaymış hocaefendi. İşte o zaman mukabele için en çok parayı teklif eden camiye giden hafızlar yerine, Kur’an’ın temel emirlerinden olan ilim ve fenle uğraşırlar, İslam’a ve memleketimize en büyük hizmeti yapmış olurdu.

Avatar
Taner 2021-01-17 12:37:51

Hacılar rumuzu ile yazan kardeş , Zoruna giden nedir . Bu kurslar Siyonistlerin ve Ermenilerinde zoruna gidiyor.

Avatar
Çorumlu 2021-01-17 14:53:28

ALLAH CC
MÜSLÜMANLARA EN UFAK BİLE FAYDASI OLANDAN RAZI OLSUN
ART NİYETLE MÜSLÜMANLARA BİLEREK VE İSTEYEREK EN UFAK ZARARI OLANIN DA ALLAH CC BELASINI VERSİN.

banner165