TEGV Araştırma Atölyesi Karşıyaka’da

Kısa adı TEGV olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorum Öğrenim Birimi, Karşıyaka İlkokulu’nda...

19 Ocak 2015 Pazartesi 10:11
 TEGV Araştırma Atölyesi Karşıyaka’da


Kısa adı TEGV olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorum Öğrenim Birimi, Karşıyaka İlkokulu’nda Araştırma Atölyesi etkinlikleri kapsamında bir dizi program düzenledi.

Birim Sorumlusu Serpil Çetin yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında okullardaki sosyal etkinliklere destek saatlerinde uygulanabilecek olan Araştırma Atölyesi programı geliştirildiğini söyledi.  Araştırma Atölyesi programında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelikte de belirtildiği gibi çocukların gönüllülerin rehberliğinde toplumsal sorumluluk projeleri geliştirmelerinin esas alındığını bildiren Çetin, “Oluşturulan programda, çocukların okulun bir dönemi (15-16 hafta) boyunca gönüllülerin rehberliğinde kendi belirledikleri çevre, sağlık gibi konular üzerinde sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeleri ve projelerin sonucunda bilgilendirme afişleri, el ilanları, tiyatro oyunları gibi somut ürünler ortaya koyarak okullarında bu konularla ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapmaları amaçlanmıştır. Araştırma Atölyesi Programı 3.-5. sınıflar ve 6.-8. sınıflar için olmak üzere iki farklı seviyede uygulanmaktadır.


4. Sınıflar ile 16 haftalık bir periyot  içinde gönüllü arkadaşlarımız ile çevre bilincinin artırılmasıyla ilgili bir oyun sergilediler. Ayrıca çocuklar dönem içinde yaptıkları ürünleri sergilediler. Daha sonra veliler, çocuklar öğretmenler gönüllüler yapılan etkinliğin arkasından toplu fotoğraf çekiminde bulundular. “ dedi.




Son Güncelleme: 19.01.2015 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.