Teknokent yönetim kurulu toplandı

Teknokent Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda Teknokent'in çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sırada bekleyen şirketlerin de gelmesiyle kapasitenin yüzde 60'a yükseleceğini söyledi.

12 Şubat 2016 Cuma 11:20
Teknokent yönetim kurulu toplandı

Teknokent Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda Teknokent'in çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  sırada bekleyen şirketlerin de gelmesiyle kapasitenin yüzde 60'a yükseleceğini söyledi.


Şu an itibarıyla Teknokent'in yaklaşık yüzde 20'lik alanının kullanıldığını kaydeden Rektör Alkan, 5 şirketin aktif olarak çalıştığını ve 9 şirketin de sıra beklediğini söyledi.


Rektör Alkan, sıra bekleyen şirketlerinde çalışmalara başlamasıyla kullanım kapasitesinin yüzde 60'a yükseleceğini kaydetti.


Teknokent'in yeni kurulan bir şirket olmasına rağmen oldukça iyi bir girişim olduğunu dile getiren Rektör Alkan, kısa bir süre içerisinde de büyük potansiyeliyle Ar-Ge faaliyetlerini yapmak isteyen firmalar tarafından kullanılacağını ifade ederek İldeki ve bölgedeki firmaları Teknokent'te yer almaya davet etti.


Aynı zamanda üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesini, Çorum'da ve bölgede faaliyet gösteren şirketlere Ar-Ge kültürünün kazandırılmasını ve böylece de şirketlerin rekabet yeteneklerinin arttırılmasını sağlamak amacıyla kurulan Çorum TeknokentA.Ş'ye başvuruların artarak devam ettiğini belirten Rektör Alkan, bu olumlu ve vizyon sahibi ortam içerisinde Teknokent A.Ş olarak hedeflerinin Çorum'a ve bölgeye farklı başarı hikayelerine sahip şirketlerin ileri teknoloji amaçlı Ar-Ge fikirlerine teknik ve idari olarak destek vermek, ergonomik ve konforlu bir çalışma alanı oluşturmak olduğunu ifade etti.


Toplantıya TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Özel İdare Genel  Sekreteri Ömer Arslan, Çorum Teknokent A.Ş Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, Karadayı Makine Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karadayı, Ece Banyo A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Onur, Çorum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yaşar Şahin katıldı.



Son Güncelleme: 12.02.2016 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165