Tıp Fakültesi açığı kapatıyor

Akademik birim ziyaretlerini devam ettiren Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan...

17 Aralık 2014 Çarşamba 11:08
 Tıp Fakültesi açığı kapatıyor


Akademik birim ziyaretlerini devam ettiren Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Tıp Fakültesi öğretim elemanlarıyla genel durum değerlendirmesi yapmak üzere bir araya geldi.


Rektör Alkan, bu tür toplantıları çok önemsediğini ve bunların üniversite için önemli ve gerekli olduğunu dile getiren Alkan, üniversitede gerçekleştirilen projeler ile yapılan çalışmalar hakkında genel bilgi paylaşımında bulundu.


Tıp Fakültesi ile güzel bir sinerji oluşturulduğunu ve başarılı bir kadroyla iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Rektör Alkan, “Üniversitemiz her ne kadar tıp alanında biraz geç başlasa da açığımızı hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Gerçekten kardiyoloji, üroloji gibi birçok alanda büyük başarılara imza attık ve bu başarılar artarak devam ediyor” dedi.


‘İnsana yapılan yatırım hiçbir zaman ölü yatırım değildir.’ diyen Alkan, üniversitenin eğitim birimlerinin bilimsel araştırma, laboratuvar ve eğitim altyapılarını güçlendirmek, altyapı eksiklerini hızla gidermek amacıyla verilen Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteklerinin artarak devam ettiğini vurguladı, yurt dışı bilimsel etkinlikleri destekleme programlarına verilen desteklere de dikkat çekti .


Yapılan yatırımların sonuçlarını almanın mutluluk verici olduğunu, hem bilimsel hem de topluma yarar sağlama noktasında gerçekten güzel ve faydalı çalışmalar yapıldığını belirten Alkan, üniversitenin hemen her alanda büyük gelişmeler kat ettiğini, tüm bunların üniversitede oluşturulan sinerjinin ve hep birlikte sarf edilen yoğun gayretlerin sonucunda meydana geldiğini kaydetti.




Son Güncelleme: 17.12.2014 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.