Traktör kurslarına yoğun talep

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na sunulacak projeler için...

27 Eylül 2013 Cuma 15:12
 Traktör kurslarına yoğun talep


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na sunulacak projeler için, Halk Eğitim Merkezi tarafından ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ konularında açılan kursa yoğun ilginin devam ettiği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ile ilgili teknik bilgilerin verildiği kursta TKDK Çorum İl koordinatörlüğü personeli de proje hazırlama konusunda kursiyerlerin sorularını cevapladı.

11. başvuru çağrı dönemi başvuru kabul tarihlerinin 30 Eylül ile 31 Ekim arasında olduğu hatırlatılan bilgilendirmede, hibe desteği, ekilebilecek bitkiler, proje hazırlama ve uygulama esasları hakkında bilgiler verildi.

Uygun harcama tutarı üst limitinin 250 bin Avro olduğu belirtilirken, hibe desteği oranının %50 olduğu, desteğin sadece traktörle sınırlı olmadığı, ilgili bitkinin tarımında kullanılan makine-ekipmanlarında destek kapsamında olduğu, Çorum’a düzenli gelir getirecek, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler arasında; Aspir, Haşhaş, Kırmızı biber, Kimyon, Kuşburnu, Böğürtlen, Nane, Sarımsak ve benzeri ürünlerin de yer aldığı ifade edildi.

Proje başvurusunda bulunacak yatırımcılar için mesleki yeterliliği belgelemenin zorunluluğu ifade edilirken, bu kapsamda alınacak kurs sertifikasının önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekildi.

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi başlığı adı altında desteklenecek yatırımların; Arıcılık, Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştirilmesi ve İşlenmesi ile Süs Bitkisi Yetiştiriciliğini kapsadığı belirtildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun sunduğu imkan ve desteklerden, başvuru koşullarına uygun tüm çiftçi ve yatırımcıların faydalanma hakkının olduğu  desteklere vergi muafiyetinin de sağlandığı anlatıldı. Bilgilendirmenin sonunda kursiyerlerin konu hakkındaki soruları cevaplandırıldı. 






Son Güncelleme: 27.09.2013 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Irfan zavur 2014-01-06 22:06:52

Kursu bitirip belgeyi alanlar için 12.cagri açılacak mı? Hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin beklentisi karşılayabilecek mi? Bu konu hakkında yetkili kurum açıklama yapmıyor... hayırlısı diyelim

banner165