TSO’ya halka açık kütüphane kuruluyor

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasına vatandaşın da kullanabileceği bir kütüphane yapılmasına karar verildi.

25 Eylül 2020 Cuma 11:05
TSO’ya halka açık kütüphane kuruluyor

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasına vatandaşın da kullanabileceği bir kütüphane yapılmasına karar verildi.

Yapılan açıklamaya göre, AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, dün Çorum’a gelen Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir ile bir araya geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Şengül’ün de katıldığı toplantıda, kütüphanelerin genel sorunları ile ilgili istişarede bulunuldu.

Toplantıda Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın talepleri doğrultusunda Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’na bir kütüphane kurulması kararı verildi. Bakanlığın ve yerel kuruluşların ortaklaşa yürüteceği çalışmalar neticesinde kurulacak kütüphanenin halkın kullanımına açık olacağı belirtildi.

Toplantının ardından da Ceylan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve beraberindeki heyetle TSO hizmet binasını gezdi.

Ceylan, bir milletin medeniyet seviyesinin okumakla doğrudan ilgili olduğunu belirterek, okumanın okullardan sonraki en önemli noktalarının da kütüphaneler olduğunu vurguladı.

Kütüphanelerin kültür evleri olduğunu dikkat çekerek, tüm gelişmiş, kalkınmış, sosyalleşmiş ülkelere bakıldığında okuma oranının yüksek olduğunun görüldüğünü aktaran Ceylan, yaşadığımız dönemin bilgi, teknoloji ve ilerleme çağı olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu çağın gerisinde kalmamak için tüm bireylerinin okumalarına olanak sağlayacak imkanların yaratılması için çalışıldığını kaydetti.

Ceylan, kitapların; tarihi yansıtan, geleceğe ışık tutan, ilerlemeye ve bilime giden yol olduğunu dile getirirken, Çorum’da da kütüphane kültürünün artırılması için çaba gösterdiklerini anlattı.

Çorum’a yeni bir kütüphane açmanın kararının alındığını açıklayan Ceylan, Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası içerisinde kurulacak olan kütüphanenin halka açık olacağını tekrarladı. Ceylan, kütüphane kurulmasına olanak sağlayan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ve diğer katkı sağlayan kişi ve kurumlara da teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Beyhan 2020-09-25 12:11:32

Tso ya normal şartlarda ne kadar vatandaş gidiyor da kütüphane kuruyor ya. Ben vatandaşım işimde olmuyor İşi olanda işini halleder gider, gitmişken kitap okuyayım demez

Avatar
yakup sayat 2020-09-25 20:36:52

kütüphanesi olmayan bir okula yapılsa daha faydalı olur.vekilim mehmet akif ersoy ortakulunda yok.

Avatar
Tebrikler TSO 2020-09-25 13:40:33

Sayın Başkanım, sizi tebrik ediyorum. Sizin nezdinizde değerli TSO'mızın çok ciddi bir emekle meydana getireceği bu eserin çok daha geniş kitlelere ulaşması için bizler de ne yapmamız gerektiğini düşünmeliyiz. Yılda bir kez Bilim Şenliği adı altında gençlere dönük butik bir etkinlik de yapılabilirmi acaba? Gönülden tebrikler...

Avatar
Recep 2020-09-26 04:52:53

Teşekkür ederiz. Çorumun kürüphane ihtiyacı var. Güzel düşünülmüş