‘Türkiye İslam dünyasının gözbebeği’

Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri devam ediyor.

17 Mart 2015 Salı 17:18
 ‘Türkiye İslam dünyasının gözbebeği’


Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri devam ediyor.

Devlet Tiyatro Salonu’nda ‘Şehitlerin İzinde Çanakkale Destanı’ konulu konferans düzenledi. Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Zekeriya Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır bir açış konuşması yaptı.

İHL Müdürü Kır, ‘’ Şehitlerimize 100.yılda 100 hatim okuduk. Yarın sabah Ulu Camii’de hatmedeceğiz. Şehitlik çok yüksek bir mertebedir. Şehitlerimizin kan kokuları cennet kokusu olacak.’’ dedi


Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Zekeriya Işık ise , ‘’ Çanakkale’de öğünlük yoktu. Sadece üzüm hoşafı, öğle yemeği yok, akşam yemeği üzüm hoşafı. Lojistik destek desen oda yok. Ortadoğu kaynıyor. Ortadoğu topraklarında ortaya çıkan bir takım ayak oyunları var. İnsanların samimi duygularıyla oynuyorlar.


İdrakımız açık olacak. Bugünlerde birileri din adına, İslam adına ortalığı kana buluyorlar. Tarihimizi bilmediğimiz için, idrak edemediğimiz için geçmişte düştüğümüz hatalara düşüyoruz. Dün Osmanlı Devleti İslam dünyasının gözbebeğiydi, bugün de Türkiye gözbebeği. İslam dünyasını tasfiye etmeye çalışıyorlar bunu görmek lazım.”




Son Güncelleme: 17.03.2015 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165