Türkiye’de ilk Çorum’a açıldı

Çorum RAM bünyesinde Psikolojik İlk Yardım ve Travma Önleme Birimi'nin açılışı yapıldı.

15 Aralık 2022 Perşembe 18:49
Türkiye’de ilk Çorum’a açıldı

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen Psikolojik İlk Yardım ve Travma Önleme Birimi'nin açılışı Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Açılışa Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, şube, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

PROJENİN AMACI

Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak DOKAP'ın 2022 yılı yatırım programına sunduğu ‘Psikolojik İlk Yardım ve Travma Önleme Birimi’ adlı sosyal projenin amacı, ilimizde çeşitli okullarda görev yapan tüm psikolojik danışmanlara ve kamu kurumlarındaki memur personele psikolojik ilk yardım ilişkileri ve kriz döneminde ilk destek vermek eğitimi verilmesi olarak açıklandı.

Ayrıca dezavantajlı gruplarla çalışan tüm sivil toplum kuruluşlarındaki personeli ve gönüllü çalışmacıları da eğitim verilecek. Hedef ise PİY ile hâlihazırda verilen psikolojik hizmetlerin kalitesinin arttırılması ve destek çalışmalarının bütünlükçü bir bakış açısı ile sunulması. Çalışmalar sırasında veriler toplanacak, bilimsel araştırmalar yapılacak ve konu ile ilgili basın yayın hazırlanacak, böylece mevcut literatüre katkı sağlanacak.

Son Güncelleme: 15.12.2022 23:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ağzı olan konuşuyor 2022-12-17 13:52:37

Bilmediğiniz konularda yorum yapmak ne kadar da kolay. Cahillik konuşuyor, ağzı olan konuşuyor.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-16 09:13:12

Açılış var, MİLLETVEKİLLERİ yok. Allah Allah bu iş te bir gariplik var. Seçimlerde yaklaşıyor. Çorum da açılış olacak MİLLETVEKİLLERİ olmayacak, inanılır gibi değil. Şaka gibi.....

Avatar
İLHAN 2022-12-16 09:48:15

tebrikler kurum olarak başarılarınızın devamını diler,çorum a kattığınız kazanım için teşekkür ederiz.

Avatar
Servet 2022-12-16 13:33:14

Hüseyin bey resmin birinde yoksunuz

Avatar
Yorum 2022-12-17 08:00:16

Çok da önemliydi psjolojimizi bozmayında hastanedeki psoloğlar ve psikyatriler ne iş yapacak resmen para tuzağı