Türkmenistan Büyükelçisi Çorum'da

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, HİTÜ'de eğitim gören Türkmenistanlı öğrenciler ile buluştu.

05 Eylül 2020 Cumartesi 13:59
Türkmenistan Büyükelçisi Çorum'da

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Hitit Üniversitesi’ni ziyaret ederek, eğitim için Çorum’da bulunan Türkmesintanlı öğrencilerile buluştu.


Büyükelçi Amanlıyev, Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile baş başa görüşmesinin ardından, Üniversite Senato Toplantı Salonu‘nda, Türkmenistanlı öğrencilerin hazır bulunduğu toplantıya katıldı.
Rektör Prof. Dr. Öztürk, Hitit Üniversitesi olarak akademik eğitimde uluslarasılaşmaya büyük önem verdiklerini, bu doğrultuda Uluslararası Ofisi kurarak yeni bir süreci başlattıklarını söyledi.
Hitit Üniversitesi’nin dünyanın farklı bölgelerinden uluslararası öğrencileri bulunduğunu, bu öğrenciler arasında Türkmenistanlı öğrencilerin  de yer aldığı belirten Prof. Dr. Öztürk, “Türkmenistan bizim dost ve kardeş ülkemiz. Türkmenistan’dan gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitip, başta aileleri olmak üzere ülkelerine hizmet etmelerini arzu ediyoruz” dedi.
Büyükelçi İsankuli Amanlıyev de, Türkmenistan hükümetinin, yurt dışı eğitimini desteklediğini, bu kapsamda ülkesinden binlerce öğrencinin Türkiye’de tahsil gördüğünü söyledi.
Türkiye’de eğitim gören Türkmenistanlı öğrencilerle zaman zaman bir araya geldiklerini anlatan Amanlıyev, “Eğitim için Türkiye’de bulunan öğrencilerimiz, görüşmelerimizde, çok iyi imkanlara sahip olduklarını, iyi eğitim gördüklerini söylüyor. Öğrencilerimizden eğitimlerini başarıyla tamamlamalarını, Türkmenistan’a dönüp ülkelerine hizmet etmelerini bekliyoruz. Şimdiye kadar bizi hiç mahcup duruma düşürmediler. Bu bizi sevindiren bir durum” diye konuştu.
Toplantıda, daha sonra söz alan Türkmenistanlı öğrenciler de üniversite eğitimleriyle ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.

Son Güncelleme: 05.09.2020 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.