Ülkücüler bilgide birinci oldu

Orta ve Batı Karadeniz bölgelerinde 10 ilin katıldığı yarışmada Çorum Ülkü Ocakları gençleri birinci oldu

15 Nisan 2018 Pazar 14:44
Ülkücüler bilgide birinci oldu

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birimleri arasında düzenlenen bilgi yarışmasının birinci etabı tamamlandı.

Orta ve Batı Karadeniz bölgelerinde 10 ilin katıldığı yarışmada Çorum Ülkü Ocaklarını temsilen katılan liseli 3 öğrenciden oluşan grup 30 sorunun 27’sini doğru cevaplayarak 1. olarak Ankara’da yapılacak finale katılma hakkı kazandı.

Ülkü Ocakları Başkanı M. Yavuz Ünlü, yaptığı açıklamada, “Bilgide yarışmaya her zaman hazırız. Ülkücü gençlik her alanda kendini gösterecek ve birçok birincilikler alacaktır. Gençlerimizi tebrik ederim.” dedi.

UYUŞTURUCUNUN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKTİLER

Öte yandan Çorum Ülkü Ocakları tarafından tertip edilen ‘Cehalet’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uyuşturucu başta olmak üzere benzeri zararlı alışkanlıkların yıkıcı zararlarına dikkat çekilen tiyatro oyunu Devlet Tiyatro Salonu’nda sahnelendi. Programa MHP ve Türkiye Kamu-Sen’e bağılı sendika yöneticileri, dernek ve vakıf temsilcileri ile çok sayıda genç katıldı.

Ülkü Ocakları Başkanı M. Yavuz Ünlü, etkinlikte yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Zor bir dönemde yaşıyoruz. Sıkıntılı günler geçiriyoruz. Dünya belki kurulduğu çağdan beri, insanoğlu yeryüzüne ayak bastığı andan beri böylesi bir yozlaşmanın, böyle bir ahlâkî erozyonun bu denli kokuşmanın şahidi olmamıştır. Şer odakları, şeytanın uşakları gece gündüz zulüm tezgahını işletmekte, değirmenini masum kanıyla döndürmektedir. Kibirde Firavun'u, çürümede Lut Kavmini fersah fersah geride bırakan, Cahiliye Devrini mumla aratan günümüz insanı fıtratından sıyrılmış, ilkelerinden ayrılmış, vicdanını kilit üstüne kilit vurduğu zindanlara kaldırmıştır. İnsanlık onuru ayaklar altına alınmakta, insan hayatı hiçe sayılmaktadır. Hergün yazılı ve görsel medyada, sosyal medyada karşılaştığımız vakalar bizleri endişeye sevk etmekte, uykularımızı kaçırmaktadır. Savunmasız kadınlara, çocuklara ve hatta masum bebeklere karşı işlenilen cinayetler, saldırılar nedeniyle yüreğimiz dağlanmakta vicdanlarımız onulmaz yaralar almaktadır. Gençlerimiz, geleceğimizin güvencesi can parçalarımız uyuşturucu illetinin pençesinde birer zombiye, anasını, atasını, vatanını, bayrağını tanımayan mankurtlara dönüştürülmektedir. Bir yandan tankıyla topuyla milletimizi muhasaraya almaya çalışan iblisler, ifritler diğer yandan 15'lilerimizi kirli ağlarına çekerek geleceğimize ipotek koyma, sınmaz irademizi içeriden çökertme gayretindeler. Bizim küresel baronlara, zehir tacirlerine kurban edilecek tek bir gencimiz yoktur. Bu şerefsizlere tahammül edecek sabrımız kalmamıştır. Bizler Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz Bey'in talimatları doğrultusunda geleceğimizi karartan bu uyuşturucu illetine karşı farkındalık yaratabilmek, gençlerimizi, ailelerimizi bu konuda bilinçlendirebilmek adına elimizden geldiğince mücadeleye devam edeceğiz. Bu noktada devletimizden ve hükümet yetkililerinden beklentimiz kararlı bir duruşla bu zehir tacirlerinin, bu insanlık düşmanlarının bulunduğu yerlerde başlarının ezilmesi, toplumun bu virüslerden ivedilikle temizlenmesidir. Özellikle büyük şehirlerimizde uyuşturucu kullanımının ilkokullara kadar düştüğü gerçeği herkesin malumudur. Bu meselede adam sende diyemeyiz, görmezlikten gelemeyiz karınca misali gücümüz nispetinde mücadeleye devam etmeliyiz. Bu sorunu hep birlikte sahiplenirsek çözebiliriz. Bu konu hakkında dikkat çekebilmek, farkındalık yaratabilmek adına bugün bir araya geldik. Niyetimiz hayırdır akıbeti de hayır olur inşallah diyor sizleri Cehalet isimli tiyatro gösterimizle baş başa bırakıyorum.”

Son Güncelleme: 15.04.2018 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.