Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu gerçekleştirildi

Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nun üçüncüsü Kazakistan’ın Almatı şehrinde gerçekleştirildi.

09 Haziran 2014 Pazartesi 10:45
Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu gerçekleştirildi

Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nun üçüncüsü Kazakistan’ın Almatı şehrinde gerçekleştirildi.

İlki 2008 yılında Almatı’da, ikincisi 2009 yılında Antalya’da yapılan Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nun üçüncüsü Hitit Üniversitesi ile Yabancı Diller ve Meslekî Kariyer Üniversitesi ve Almatı Valiliği işbirliğinde 6-8 Haziran 2014 tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatı şehrinde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Etkinlikte Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat, İktisadî İdari Bilimler ve İlahiyat Fakültelerinde görev yapan öğretim üyeleri tarafından 10’a yakın bildiri sunuldu. Sunulan bildiriler, katılımcılar tarafından ilgiyle izlenmiş ve büyük bir beğeni topladı. III. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’na Türkiye ve Kazakistan’dan başka, başta Türk cumhuriyetleri olmak üzere çok sayıdaki ülkenin seksene yakın üniversitesinden 240 bildiriyle katılım oldu. Etkinlikte konusunun uzmanı bilim insanlarınca sunulan bildiriler,  bu coğrafyadaki konuyla ilgili uzmanlar ve çeşitli üniversitelerden gelen öğrencilerden oluşan kalabalık bir katılımcı topluluğu tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Etkinliğe ülkemizden Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile TC Almatı Başkonsolosu Suphi Atan, YDMKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özek, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve çok sayıda rektör yardımcısı, dekan ve akademisyen katıldı.

Forumun başlangıcında Yabancı Diller ve Meslekî Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan birer açış konuşması yaptılar.

Rektör Prof. Dr. Sabri Hizmetli üçüncü foruma gelinceye kadar hangi süreçlerden geçtiklerini ve bugünkü forum için yaptıkları çalışmaları anlatarak III. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nu Hitit Üniversitesi ile birlikte gerçekleştiriyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Küresel alanda ekonominin en önemli unsur olduğunu ve yapılan bu ve benzeri etkinliklerin, Kazakistan’da Nursultan Nazarbayev’in 2050 stratejisinde ifade edilen hedeflere ulaşılabilmesi için önemli olduğunu sözlerine ekledi. Kendilerinin Türk dünyası için pek çoğu ilk olan çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade ederek bu tür etkinlikleri düzenlemekten mutluluk duyduklarını ve bundan sonra da çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca IV. Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nun Hitit Üniversitesi tarafından 2015 yılında Çorum’da yapılacağını duyurarak ev sahipliğini üstlenen Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.  Forumun verimli ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, Kazakça yansılar eşliğinde yaptığı açış konuşmasında YDMKÜ, Almatı Valiliği ile Hitit Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ve Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in Kazakistan 2050 Stratejisi’ne armağan edilen III. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nu ata yurdumuzda muhteşem bir etkinlik halinde düzenlemekten çok büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Hitit Üniversitesinin izlemekte olduğu eğitimin uluslararasılaşması politikasına verdiği desteklerden dolayı YDMKÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli’ye teşekkür etti.




Son Güncelleme: 30.07.2018 01:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.