Hitit Üniversitesi’nin Çevreye Duyarlı Üniversiteler Sıralamasında, dünyada yüzlerce üniversiteyi geride bıraktığı açıklandı.
Üniversitenin kurumsal WEB sitesinden yapılan açıklamaya göre; 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kurulan Dünya Üniversiteleri IU GreenMetric Ağı, enerji ve iklim değişikliği, atık yönetimi, su kaynakları, ulaşım ve bu hedeflere yönelik eğitim ve araştırma kategorilerinde yaptığı değerlendirmeye, bu yıl dünya genelinde, 83’ü Türkiye’den, toplam 1050 üniversiteyi dahil etti.
‘DÜNYA SIRALAMASINDA 16 BASAMAK YÜKSELDİK'
Açıklamada, “GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralamasında başarısını sürdüren Üniversitemiz, 2022 yılı sıralamasında dünyada 1050 üniversiteden 721 üniversiteyi geride bıraktı. Böylelikle 2021 yılında dünyada 345’inci sırada bulunan Hitit Üniversitesi 329’uncu sıraya yükseldi.
‘2000 YILINDAN SONRA KURULANLAN ARASINDA 7’İNCİ’
İstanbul Teknik, Erciyes, Yıldız Teknik gibi sayılı üniversitelerin aldığı GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralamasında üniversitemiz, Türkiye’de 2000 yılından sonra kurulan yükseköğretim kurumları arasında 7’inci sırada yer alırken, ülkemizden başvuran üniversite sayısının artmasına rağmen toplam 83 üniversiteden de 58’ini geride bırakarak 25’inci sıraya yer aldı.” ifadelerine yer verildi.
REKTÖR: ‘ÖRNEK OLDUK’
Konuya ilişkin değerlendirme yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite yönetimi olarak attıkları her adımda çevreye duyarlılık gösterdiklerini belirterek, başvuru yapan üniversite sayısındaki artışa rağmen çevreci üniversite olma yolundaki gayretlerimizin sonuçlarını görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Öztürk, Entegre Çevre Bilgi Sistemi (ECBS) çerçevesinde, atık yönetimi prosedürlerini sistematik bir şekilde sürdüren Hitit Üniversitesi’nin, geri dönüşüm, aydınlatma ve ısıtma gibi alanlarda örnek yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu belirterek, tehlikeli atıkların usulüne uygun bir şekilde bertaraf edildiğini, geri dönüşümlü atıkların da yerinde ayrıştırılarak ilgili birimlere gönderiminin yapıldığını kaydetti.
’50 TONA YAKIN ATIĞIN ÖNÜNE GEÇİLDİ’
Rektör Prof. Dr. Öztürk, sıfır atık yönetimi kapsamında gerçekleştirilen uygulamayla 20 tona yakın tehlikeli atığın lisansa sahip yetkili tesislere gönderilerek dökülmesinin engellendiğini, 30 tona yakın geri dönüştürülebilir atığın da bertaraf edilmek üzere tesislere iletildiğini kaydetti.
Hitit Üniversitesinin bu yıl GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralamasında dünyada ve ülkemizde birçok üniversiteyi geride bıraktığını aktaran Öztürk, “Üniversitemizde çevreye duyarlılık açısından örnek teşkil eden uygulamalardan trijenerasyon sistemini devam ettiriyoruz. Yeni altyapı ve üst yapı yatırımlarında da çevre faktörünü özellikle dikkate alıyoruz. Aynı zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yürütülen ‘Üniversite Kampüslerinde Sıfır Atık Uygulamalarının ve Depozito Yönetim Sistemlerinin Kurulması ve Türkiye Genelinde Standart Uygulamaların Geliştirilmesi Projesi’ için de başvuru süreci içindeyiz. Genç bir üniversite olarak şartları en iyi şekilde değerlendirerek çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çevreye duyarlı üniversite olma yolunda gerçekleştiren uygulamalara katkısı bulunan ve duyarlılık gösteren akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.
Kampusu olmayan universite nasil cevreye duyarliymis!!!
Öğrenci beğenip de gelmiyor bile. Gelen de dibin dibi zaten.
Onca hoca boş oturuyor. 2 makale falan yazıp bilim falan yapıyor işte...
Onca personel... Koca binalar....İlçeler bile üniversite binası dolu.
Yazıktır günahtır şu kaynaklara.
Herkes söylüyor Beceriksiz Rektör başımızda...O kadar büyük bütçe var sonuç yok.. Kütahyali Çorum'u ne kadar tanır..
Sondan kaçıncı sıraya yükseldiniz acaba Hocam?
Yıllar önce rektör Alkan'ın yapyığı yatırımların bugünkü kazanımları
Aklımızla alay mı ediyor sunuz acaba???
Tabii 1.siraya yerleşen elemanı mülakatta sona atarlarsa bilim üretilemez. Rehası da aynı Aliosmanı da aynı.liyakat olmadan yapılan hiç bir iş olumlu olmaz
Çok çevreciyiz, kampüste beton yok. Her yer çamur. Ağaç yok, kampüs yapmak için(!) hepsini kestik. Başıboş köpekler öğrencilere saldırıyor. Demek ki bizden kötü durumda olan üniversiteler varmış...
Burada önemli olan hususları değil dostlar alışverişte görsün örneği var birde eğitim düzeyinde kaç bininci sıradasın elbette amacımız kurumu incitmek değil ama artık popilist yaklaşımlar değil gerçek ölçütler üzerinden gitmemin zamanı çoktan geçti