Üniversite gençliğine uyarı

Çorum Emniyet Müdürlüğü’nce Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek’...

22 Aralık 2014 Pazartesi 11:47
 Üniversite gençliğine uyarı


Çorum Emniyet Müdürlüğü’nce Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda  ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek’ konulu konferans düzenlendi.


Programa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Aslıhan Kaya, Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler ve çok sayıda yüksek okul öğrencisi katıldı.


Uzmanlar, eğitim-öğretim döneminde terör örgütlerinin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için gerek duydukları en önemli unsur olan eleman temininin engellenmesi, örgütlerin propagandalarından vatandaşların özellikle de gençlerin korunması gerektiği, bu nedenle bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çalışmalarında, ülkenin sahip olduğu etnik dini ve kültürel farklılıkların çatışma ve şiddet aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi, başta öğrenciler olmak üzere bütün vatandaşlara sağduyulu bir şekilde davranma refleksi kazandırılmasını amaçladıklarını söylediler..


Terör örgütlerine katılan genç hayatların acı sonlarını video eşliğiyle öğrencilere anlatan uzmanlar, terör örgütlerine karşı ailelerle birlikte çalışmalarının olduğunu belirterek öğrencilere çevreye karşı daha fazla duyarlı olmalarını, özellikle bilmedikleri kişiler ve yayınlarla karşılaştıklarında bunları öğretmenleriyle ve kendileriyle paylaşmaları gerektiğini dile getirdiler.




Son Güncelleme: 22.12.2014 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165