Üniversite geriledi mi? İşte muhatabının cevabı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, yapılan bilimsel ölçütlü araştırmalarda sıralamada gerilemesinin nedenini kriterlerin değişmesine bağladı.

04 Mayıs 2023 Perşembe 18:39
Üniversite geriledi mi? İşte muhatabının cevabı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversitenin yapılan bilimsel ölçütlü araştırmalarda sıralamada gerilemesinin nedenini kriterlerin değişmesine bağladı.

‘YAYIN PERFORMANSIMIZDA SIKINTI YOK’

ODTÜ’nün URAP’ın sıralaması yaparken 15 maddelik kriteri olduğunu belirten Rektör Öztürk, “Üniversitelerin sıralamaları ile ilgili olarak en önemli objektiflerinden birisi yayındır. Öğretim üyesi ve öğretim elemanı başına bakılıyor. Bir sıralama grubu birisini kriter olarak almış, bir başka sıralama grubu da diğerini kriter olarak almış. Bizim öğretim üyesi sayımızda yayın performansımızda hiçbir sıkıntı yok” dedi.

'OYUN OYNARKEN KURALLAR DEĞİŞTİ, ÜST SIRALARA ÇIKACAĞIZ’

Üniversitenin şuan ki çalışmaları ile önümüzdeki yıllarda üst sıralara çıkacağını belirten Öztürk, “Bu konu çok fazla tartışılıyor. Sıralamalarda oyun oynarken kural değiştiği için gerileme oldu. URAP’ın 15 maddelik göstergesi var. Buna bakarak hareket ediyorlar. Yeni kriterler var. Eski kriterler devam etse biz daha üst sıralamada olacağız. 2016-2020 yılları arasında yapılan çalışmaları ele alarak sıralama yapılmış. Bizim bu çalışmaları yapmadan önceki dönemin üretimleri itibariyle sıralamaya dahil ediliyor. Şuan ki çalışmalarla sıralamamız daha üst sıralara çıkacak” ifadelerine yer verdi.

REKTÖR YENİDEN ADAY, MÜLAKATA GİDİYOR

Hitit Üniversitesinde rektörlük ataması için kritik süreç başladı.
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) aralarında Hitit Üniversitesi’nni de yer aldığı 9 üniversiteye rektör ataması yapacak.
Adaylık başvuru süreci sona ererken, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ikinci dönem için yeniden adaylık başvurusu yaptığını söyledi.

3 İSİM CUMHURBAŞKANI'NA SUNULACAK

Öztürk, rektör adaylarının Yüksek Öğrenim Kurumu'na mülakata çağrıldığını duyurdu.
Mülakatların yapılmasının ardından ise rektör adayları arasından belirlenen 3 isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İTİRAF 2023-05-04 19:13:08

Mazeret Bahane. İtiraf şahane. Çok güzel bir vizyonsuzluk itirafı olmuş. Senin her kurala/her koşula hazır bir vizyonun olmazsa böyle nerden bir bahane bulurum diye uğraşır durursun

Avatar
Gerçekler 2023-05-04 20:19:46

Hiçbir Mazeret başarısızlığı ortemez... Çorumda durma seni kimse istemiyor

Avatar
Türk Dili 2023-05-04 19:26:10

Her gün twitter hesabından aleni şekilde hükümet ve devlet büyüklerini karalamakla meşgul olan ve sizin de hiç bir şey yapmadan kayıtsız kaldığınız Türk dili asistanınız ''İP'' ciligi bırakıp gerçekten kayda değer bir şeyler üretseydi siz de bu kadar kıvranmak zorunda kalmazdınız.

Avatar
Hamit Ak 2023-05-04 21:15:10

İnsan biraz utanır.? Doğru düzgün uludlararası yayının yok, projen yok, tezin yok. Çıkmış sessiz ilerledik diyor. Yazıl valla; üniversiteme, şehrime, Çorumluya yazık…

Avatar
Ali 2023-05-04 22:01:44

4 yil ne urettiki ne bekliyor. Kutahyaya gitmek istiyordu demekki isik alamadi????☺️

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-05-04 21:46:23

Rektör, Numan Kurtulmuş'un Çorum' a armağanıdır. Çorum Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresindekilerinin adamlarını gönderip, Çorum'a hiç bir faydalarının dokunmadığı kişilerle doludur. Çorum Türkiye de en fazla haksızlığa uğrayan Şehir'dir. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Hakikat 2023-05-04 23:34:12

Çoruma ve Çorumlu ya yakışır bir rektör. Allah müstehakınızı vermiş işte daha ne bekliyorsunuz

Avatar
Ahmet ÖZCANBAX 2023-05-05 03:16:58

Rektör Bey Çorum sanayisini ileri götürmek adına alt yapı çalışmalarına ciddi önem.verdi ,özellikle güçlü bir laboratuar alt yapısı oluşturuldu.Çorim Sanayisine yön verecek,teknik destek sağlayacak imalatı yapılan ürünlerin testleri ile laboratuar çalışmaları adına zoru başardı.Bu çalışmalar yerine yeni bölümler açıp öğrenci dayısını artirsa iyi görünûrdü ama içeriği olmayan kadrosu kalabalık ama içi boş bir ïniversitefen öyeye gidilmemiş olurdu.Yapılan alt yapısı ile Hitit Üniversitesi önümüzdeki yıllarda bu yatırımların katkısını fazladıyla görecektir.Rektörümüze sonuna kadar destek vererek başlattığı bu çalışmalarda yanında olmalıyız.Meyve veren ağaç taşlanır misalini unutmayalım,...

Misafir Avatar
Çok Güzel.. 2023-05-05 13:51:37 @Ahmet ÖZCANBAX

Rektör Bey Önceki rektörden kesinlikle iyidir. Çünkü eskisinden daha kötüsünün olacağını tahmin etmiyorum. Fakat Bu yazdıklarınızı somutlaştırabilir misiniz? Hangi ürünlerin testleri hangi laboratuvarlarda yapılıyor? Hangi firmalar ya da sektörler faydalanıyor.

Beğenmedim! (1)

banner165