Üniversite o haberleri yalanladı

Hitit Üniversitesi 3 ayrı internet sitesinde ‘Hitit Üniversitesi’nde koronavirüs karantinası’ başlıklı haberleri yalanladı.

10 Ağustos 2020 Pazartesi 19:02
Üniversite o haberleri yalanladı

Hitit Üniversitesi, Çorum’da yayın yapan üç ayrı internet sitesinde ‘Hitit Üniversitesi’nde koronavirüs karantinası’ başlıklı haberleri yalanladı.

İşte o açıklama:

“Üniversitemizden teyidi alınmadan servis edilen bu haberlerde yer aldığı üzere Rektörlüğümüzün herhangi bir katının ya da bölümünün karantinası söz konusu olmadığı gibi Üniversitemizin tüm faaliyetleri Koronavirüs Salgın Yönetim Komisyonu’nun aldığı kararlar doğrultusunda sağlıklı bir şekilde devam ettirilmektedir.

Muhtemel vakalarda ise yürütülen tüm işlemler Sağlık Bakanlığımızın belirttiği koronavirüs tedbirleri kapsamında Koronavirüs Salgın Yönetim Komisyonu tarafından harfiyen uygulanmaktadır.

ALES’İN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Aynı zamanda haberlerde ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü’nü yürüten Üniversitemizde, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (ALES) ertelenebileceği gibi yanlış bir bilgi yer almaktadır. Şehrimizde 16 Ağustosta 2020 Pazar günü yapılacak ALES’in ertelenmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Üniversitemizden teyit alınmadan yapılan ve gerçeği yansıtmayan bu haberler karşısında başta hafta sonu ALES sınavına girecek adaylar olmak üzere tüm Çorum halkının müsterih olmasını diliyoruz.

Bu vesileyle hafta sonu yapılacak ALES sınavına girecek tüm adaylara başarılar, Çorum halkına sağlıklı, güzel günler diliyoruz.”

Son Güncelleme: 11.08.2020 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.