Üniversite TÖMER kuruyor

Hitit Üniversitesi'ne IDP'nin önerileri arasında bulunan Türkçe Eğitim Merkezi (TÖMER) kuruluyor.

23 Eylül 2018 Pazar 10:15
Üniversite TÖMER kuruyor

İnsani Değerler Platformu Sözcüsü ve aynı zamanda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık ile platform üyesi STK başkanlarından oluşan heyet HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, İnsani Değerler Platformu (İDP) Sözcüsü Işık, İDP olarak üniversitemiz bünyesinde bir Değerler Eğitim Merkezi ve TÖMER (Türkçe Öğretim Merkezi) kurulması yönünde taleplerini ileterek kurulacak olan Değerler Eğitim Merkezi'nin sosyal ve içtimai hayatın hemen her alanında toplumun değerlerini yaşatmak konusunda önemli bir işlev üstlenebileceğini düşündüklerini belirtti.

TÖMER'in de hem uluslararası öğrencilere Türkçe’nin öğretilmesinde hem de şehrimizdeki muhacir kardeşlerimize benzer kurslar verebilecek kalifiye öğretmenlerin eğitilmesinde önemli bir açığı doldurabileceğini belirten Işık, üniversite birlikte aile yapımızı dejenere eden hususlara dair de farkındalık yaratacak çalışmalar yürütmek istediklerini ifade etti.

Sözcü Işık, yeni eğitim öğretim yılında Alkan'a ve onun şahsında Hitit Üniversitesi camiasına başarılar dileyerek vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

STK’ları üniversitenin en önemli paydaşları olarak gördüklerini ve şehrin gelişimi adına her türlü iş birliğine açık olduklarını vurgulayan Alkan, “Üniversitemizin kapısı toplumun her kesimine açık. Sahip olduğumuz bilgi birikimini tüm ilgililerle paylaşmayı çok önemsiyoruz. Başta Çorum olmak üzere bulunduğumuz bölgeye ve ülkemize katkı sağlamak adına her alanda toplumla iç içe bir çalışma anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

HİTÜ’nün TÖMER ile ilgili çalışma başlattığını açıklayan Alkan, akademik altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, en kısa zamanda faaliyete geçmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Alkan, gerçekleştirilen ziyaretten dolayı İnsani Değerler Platformu’na teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Son Güncelleme: 23.09.2018 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2018-09-23 16:34:27

Sözler Ne Kadar Güzel ve Süslü olsun Eğer söyleyen tarafından yaşanmıyorsa Beş para etmez karşıdakine de tesiri olmaz..

Avatar
Bir Şey 2018-09-23 11:25:37

IDP Boy boy fotoğraflarını görüyoruz yerel medyada.
Ama ilimiz için alanda elle tutulur gözle görülür ne yapıyoruz yada yaptıkları/nız/mız bir işe yarıyor ?
En önemlisi yanlış giden işlere dur diyebiliyor muyuz?

Avatar
Kurban 2018-09-23 18:02:48

Guzel bir girişim. Tebrikler

Avatar
Ensarcı 2018-09-23 23:20:48

Şov şov şov