Üniversitemiz geriliyor

Hitit Üniversitesi tüm devlet üniversiteleri ve 2006 yılı sonrası kurulan devlet üniversiteleri ile fakülteler sıralamasında 2019 yılına göre geriledi.

03 Mart 2020 Salı 18:46
Üniversitemiz geriliyor

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi ÜNİAR'ın 2020 sıralamasında tüm devlet üniversiteleri ve 2006 yılı sonrası kurulan devlet üniversiteleri ile fakülteler sıralamasında 2019 yılına göre ciddi oranlarda geriledi.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri 2020 Sıralaması’nı (DÜS) belirledi.

Buna göre, Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel imzalı araştırma, 2015 yılında yürürlüğe giren akademik teşvik sistemini temel alarak devlet üniversiteleri ve fakültelerini sıralayarak Türk üniversite sistemine farklı bir veri sağlamayı amaçlıyor. Araştırmada elde edilen bulgular üniversitelerin gelişimi için veri sağlamak amacıyla kamuoyuyla paylaşılıyor.

Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralamasının (DÜS) temel amacı Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamak. Proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent, atıf, tebliğ ve ödül kriterlerine göre yapılan değerlendirme, fakültelerin de güncel resmini ortaya koyuyor.

Araştırma sonuçlarına göre, tüm devlet üniversiteleri arasında geçtiğimiz yıl 73’üncü sırada bulunan Hitit Üniversitesi, 2020’de 123 üniversite arasında 105’inci sıraya düştü. Yine geçtiğimiz yıl 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında 28’inci sırada olan Hitit Üniversitesi, 2020 verilerine göre 54’üncü sıraya geriledi.

2019 yılında devlet üniversiteleri arasında Hitit Üniversitesi’ne bağlı Fen-Edebiyat Fakültesi 12, İİBF 48, İlahiyat Fakültesi 2, Spor Bilimleri Fakültesi 30’uncu sırada yer alırken, 2020 sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 9 basamak birden düşüş yaşayarak 11'inci sıraya yerleşti. Geçen yıl sıralamada yer alan Fen-Edebiyat, İİBF, Mühendislik, Spor Bilimleri Fakülteleri 2020 verilerine göre listeye bile giremedi.

Son Güncelleme: 05.03.2020 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cahil vatandaş 2020-03-04 08:12:52

üniversitedeki çalışmalar bilim ,insan ,vatan ,millet odaklı olacağı yerde ,cemaat odaklı olursa ancak bukadar olur.yinede iyi.

Avatar
Cemil 2020-03-04 00:28:12

İlk geldiğinde umutlanmistik ama sonra dua bilmeyen ilahiyatciyi rektör yardımcısı yaptı belediye başkanıyla rolleri değişti sonucuda böyle oldu biri rektörümüze corumu anlatmali Çorum ensarcilardan ibaret değil her programı onlarla yaparsan böyle geri geri gidersin ama sizde hakkı reha bey dinlemedi türlü dalaverelerle gitti

Avatar
Olacağı buydu 2020-03-03 21:42:20

Çorumlular Ensarcı olsun Çamurdan olsun derse bu rektör gidene kadar herşeyde sonuncu oluruz. Rektör, kadrosunu Bandırma Üniversitesine almış gidiyor... Çorum umrunda değil....

Misafir Avatar
Umut yok. 2020-03-04 11:30:47 @Olacağı buydu

Hangi vakit ileri durumdaydı?Zaten hep gerideydi.Üniversite havası yoktu.Bu vakitten sonra da bir iyileşme olmaz.

Beğenmedim! (2)
Avatar
recep 2020-03-04 12:50:06

üniversiteden biri olarak yazıyorum, rektör iyi de çevresi kötü. Rektör bu kadar halk içinde olmamalı, akademik çalışma yapıp akademik çalışmayı teşvik etmeli. Bizimkiler "sosyal etkinlik" peşinde. üniversitenin kalitesi akademisyenlerinin yayınlarıyla, çıkardığı doktora tezlerinin dünyada kabul görmesiyle ölçülür. biz de yayın yapan da yok, doğru düz tez yazdıran da yok. kampüsüyle, sosyal faaliyetleriyle, rektörle belediye başkanı arasındaki ilişkiyle, reklamla, öğrenci sayısıyla falan değil. Siyaset meraklısı akademisyenleri etrafından uzaklaştırmalı rektör hoca. akademik personel arasında ortak çalışmayı, çalıştayları teşvik etmeli. stkcılık değil bilim yapalım lütfen.

Avatar
Üniversitenin Gülü Ne Diyor acaba 2020-03-04 00:42:17

Üniversitenin yeni dönemdeki gizli rektörü ne diyor bu konuda acaba? Bu rektör hocanın gideceği bir kaç yıl sonrasının rektörü için çalışıyorken aslında, mevcut hocamızın da altını boşaltıyorlar, söyleyim. Bunların neler yapabileceğini anlamak öyle zordurki?

Avatar
VAY HALİMİZE 2020-03-03 20:51:52

Eeeee perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.
Birkaç iyi adamı kaçırır; sahip çıkmazsanız, bilimsel kalitesini ve rüştünü ispat edememiş tipleri hoca diye kadrolara doldurursanız; akademik kaliteyi hiçe sayarsanız: elbetteki bu sonuç kaçınılmaz olur. Daha iyi günlerinde Hitit. Acilen önlem alınmazsa vay halimize...

Avatar
Gözlem 2020-03-04 09:57:17

Üniversitenin en gözde fakültesi olması gereken tıp fakültesinin öğrencilerinin eğitim öğretim göğdüğü bina ve labratuvarları bu üniversitenin kalitesini gösterir. Bu fakülteye il dışından tercih edipde gelen öğrenci kaydını yaptırmaya geldiğinde adeta şoka giriyor. Bunu gören ne üniversite yönetimi var nede akademik kadro her biri bir kadro kapmış sağda solda açılışta. Hitit üniversitesi ve Çorum umurlarında bile değil burayı basamak olarak düşünüyorlar. Yinede Türkiye ve Çorum için taş üstüne taş koyandan Rabim razı olsun.

Avatar
Nerden nereye 2020-03-03 22:20:27

Bu üniversitenin TIP fakültesi, SAĞLIK BİLİMLERİ fakültesi yok mu acaba???
Varsa, anladığımız onların ESAMESİ bile yok. Çok yazık oldu
Nerden nereye???

banner165