Üniversitenin başarısı dikkat çekti

Hitit Üniversitesi'nin en hızlı yükselen 10 üniversite arasında yer alması yaygın basının da dikkatini çekti.

20 Ekim 2019 Pazar 15:58
Üniversitenin başarısı dikkat çekti

URAP (University Ranking by Academic Performance Araştırma Laboratuvarı) Türkiye’de bulunan üniversitelerin başarılı sıralamasını ortaya koyduğu araştırmada Hitit Üniversitesi’nin başarısı bazı yaygın basın kuruluşlarının da dikkatini çekti.

Memurlar.net’te yer alan habere göre, URAP’ın dünyaca kabul gören ve niteliksel büyümeyi hedef alan bilimsel kriterlerine göre yapılan araştırma sonucunda, toplam puanında küçük bir azalma olsa da devlet üniversiteleri arasında birinciliği yine Hacettepe Üniversitesi’nin aldığı hatırlatıldı.

Vakıf üniversitelerinde geçen yıl olduğu gibi birinciliği Koç Üniversitesi’nin aldığı hatırlatıldı.

İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bölünmeden kaynaklı puanlama ve sıralamada gerilere düştüğü dile getirildi.

Memurlar.net’in haberinde geçtiğimiz yıla göre en hızlı yükselen devlet üniversitelerini ise İstanbul Teknik Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Hitit Üniversitesi (10’uncu sıra), Bursa Teknik Üniversitesi, Niğde Halis Demir Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi olarak sıralandı.

Son Güncelleme: 21.10.2019 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.