Uzmanların gözüyle Değerler Eğitimi

Kız Teknik Meslek Lisesi'nde düzenlenen Değerler Eğitimi seminerinde konuşan akademisyenler...

16 Ocak 2015 Cuma 17:43
 Uzmanların gözüyle Değerler Eğitimi


Kız Teknik Meslek Lisesi'nde düzenlenen Değerler Eğitimi seminerinde konuşan akademisyenler, gençlerin sadece bilim ve teknolojiyle değil, aynı zamanda değerler bütünüyle geleceğe hazırlamak gerektiğini ifade etti.


KTML Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Değerler Eğitimi Semineri, öğrencilerin de aktif olarak görev aldığı coşkulu bir programla gerçekleştirildi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını KTML Müdiresi Halise Akay'ın konuşması ile başladı. Öğrencilerin şiir ve türküleriyle renk kattığı programda, sahne alan ana okulu miniklerinin seslendirdiği birbirinden anlamlı sözler salonda ayrı bir hava estirdi. KTML öğrencilerinin oluşturduğu gurup, işaret dili gösterisi ile mini bir konser verdi.


Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Korukçu'nun konuşmacı olarak yer aldığı seminere Milli Eğitim Şube Müdürleri Arslan Arslan, Ali Rıza Ekmekyapan, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


İlk olarak söz alan Prof. Dr. Mehmet Evkuran, değerler eğitiminin önemine vurgu yaptığı konuşmada, değerler eğitiminin emir verici ve buyurgan ifadelerle yapılmaması gerektiğine işaret ederek, yöntemin empati yoluyla ele alınması gerektiğini dile getirdi.


"Bir toplumu geleceğe taşımak için gençlerimize değerlerimizin pürüzsüz olarak aktarılması gerekir." diyen Evkuran yasaklayıcı ve sınırlar çizici bir tavırdan öte, güçlü ve özgüveni yüksek olan gençler yetiştirmek adına doğru metotların seçilmesi gerektiğini anlattı. Evkuran, bilim ve teknolojinin tek başına sağlıklı nesiller yetiştirmek için yeterli olmayacağını belirterek, iyi insan olabilmenin en önemli yolunun değerler eğitimi ile mümkün olacağını kaydetti.


Doç. Dr. Adem Korukcu da eğitimci gözüyle ele aldığı değerler eğitiminin, yarının liderlerinin yetişmesinde büyük bir rol oynayacağına vurgu yaparak, doğruların sık sık dile getiriliyor ve tekrarlanıyor olmasının, yaşama olan etkiyi daha da artırdığının altını çizdi.





Son Güncelleme: 16.01.2015 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165