Uzun bir aradan sonra yeniden açılıyor

Hitit Üniversitesi’nde çok uzun bir aradan sonra yaz okulu açılıyor.

08 Temmuz 2021 Perşembe 21:56
Uzun bir aradan sonra yeniden açılıyor

Hitit Üniversitesi’nde çok uzun bir aradan sonra  yaz okulu açılıyor. Üniversitede en son 200*-2009 Eğitim-Öğretim döneminde yaz okulu açıldığı öğrenildi.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, yaz okulu ön kayıt başvurularının 14-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacağı, dersler ise 27 Temmuz 2021 tarihinde başlayacağı duyuruldu.
Yapılan açıklama şu bilgilere yer verildi:

"1)Üniversitemiz öğrencileri yaz okulunda, güz ve bahar yarıyılında başarısız oldukları, notunu yükseltmek istedikleri veya alamadıkları ders/dersleri, -yönetmelikte belirlenen ders alma koşulları kapsamında- 12 ulusal krediye kadar dersalabilirler.

2) Bir öğrencinin normal dönemde almadığı veya aldığı halde devamını sağlayamadığı dersi yaz okulunda alabilmesi için GANO’sunun 2,00 ve üzeri olması gerekir.

3) Birinci sınıf öğrencisi üçüncü ve dördüncü sınıftan, ikinci sınıf öğrencisi dördüncü sınıftan ders alamaz. Ön koşullu derslerde ön koşulu sağlanmayan dersler yaz okulunda alınamaz. Bir üst sınıftan ders alınabilmesi için öğrencinin GANO’sunun 3,00 ve üzeri olması gerekir.

4) Üniversitemiz yaz okulunda açılan bir ders, diğer üniversitelerden alınamaz.

5) Diğer üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerin, ilgili eğitim birimine başvurmaları gerekmektedir. Öğrencinin kayıtlı bulunduğu Birimdeki yaz okulunda açılmayan bir ders, Üniversite içinde başka bir Birimden alınabilir. Bunun için diğer Birimden alınacak dersin denkliğinin, içerik, dil ve kredi açısından ilgili bölüm ve yönetim kurulu tarafından kabul edilmesi gerekir.

6) Yaz okulunda kayıttan sonra ders ekleme ve silme işlemi uygulanmaz. Ancak Hitit Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin 8. maddesine göre kayıt yaptırdığı dersin açılmaması halinde öğrenci açık olan bir başka derse kayıt yaptırabilir. Öğrencinin aldığı dersin saati bıraktığı dersten farklı olması durumunda ücretlendirme yeniden yapılır. Öğrenci açılmayan dersin yerine başka bir derse kayıt olmak istemezse, bu ders öğrencinin üzerinden silinir ve dersin ücreti öğrenciye iade edilir.

7) Açılması kesinleşen dersler için değiştirme veya bırakma işlemi yapılamaz.

8) Azami süresini tamamlayan öğrenciler yaz okulundan ders alamazlar."

Son Güncelleme: 09.07.2021 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kenann 2021-07-09 11:41:34

Herkes memleketinde yüşasaydı ulusal haber sitesine göre !.231.098 kişiyde nufusu yüksek iller arasına Çorum girecekti ancak şartlar işsizlik sanayileşme açısından üstlerde olmadığımızdan göç mevcut olduğundan su rakamı hayal bile edemiyoruz maalesef.