Valilik'ten o sendikaya cevap

Eğitim Mil-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cenap Tozlu’nun, 2022 yılı öğretmen ve personel ödüllerine yönelik açıklamasına cevap geldi.

16 Kasım 2022 Çarşamba 12:10
Valilik'ten o sendikaya cevap

Eğitim Mil-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cenap Tozlu’nun, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2022 yılı öğretmen ve personel ödüllerine yönelik bazı basın yayın organlarında yayınlanan açıklamasına cevap geldi.
İşte o açıklama:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2022 yılı ödül çalışması için ödül yönetmeliği takviminde belirtilen süre esas alınarak Çorum il genelinde üstün başarısı bulunan personelin İlçe komisyonlarınca değerlendirmeye tabi tutularak temmuz ayı sonuna kadar İl Komisyonuna gönderilmesi ile ilgili gerekli yazışmalar yapılmıştır. En yüksek değerlendirme puanından başlanarak yapılan sıralama esas alınarak il geneli listesi oluşturulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönergenin 18. Maddesinin ç bendinde “ İlçelerden değerlendirme yapılarak gönderilen formlar ile il personeline ait değerlendirme formlarını en yüksek puan alandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutarak ilin kontenjanı kadar personelin yer aldığı sıralama listeleri ile değerlendirme formlarını her yıl en geç ağustos ayı sonuna kadar Valilik Makamına sunmak” denildiğinden merkez personel değerlendirmesi ile ilçelerden gelen değerlendirmeler İl Değerlendirme Komisyonunca puan üstünlüğü sıralaması yapılmış, bu sıralamaya göre 8 ilçe personelinin ödül değerlendirme puanları ödül için belirlenen kontenjanın  altında kalması nedeniyle ödüllendirme yapılamamıştır.

Ayrıca 2022 yılı içerisinde 3 başarı belgesi alıp üstün başarı belgesi verilecek olan personelin çalışması İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli incelemeler yapılarak Valiliğimize sunulmuş, ancak üstün başarı belgeleri 2022 yılı ödül çalışma takvimi sonuna kadar yetişmediğinden İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bir sonraki yılda değerlendirmeye tabi tutulacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yaziklar olsun 2022-11-16 23:04:46

Valilik yetkilileri dogru soylemis. Cunku ilcelerde bazi is bilmez ilce milli egitim mudurleri ve sube mudurleri ödül alacak personele düşük puan vermisler. Listeleri o sekilde il milli egitime yollamislar. Cunku 8 ilce de odul alacaklar arasinda hicbir sube muduru ve sendika yoneticisi mudur yok, hepsi onceki yillarda aldilar. Gecen sene ilcenin birinde sube muduru bir yil icinde kendine 3 basari belgesi verdirdi , sonra odul aldi ve baska ile gorevlendirme ile gitti. Yaziklar olsun , kul hakki yiyenlere. Yuzumuze gulup arkamizdan isguzarlik yapanlara yaziklar olsun.

Avatar
Kadir 2022-11-16 18:42:24

Sayın Valim Şahsıma İki yıldır Ödül verilmedi, Hakkım haram olsun, Yukarıda anlatılanlar işin hikayesi İsimlerini bile bilmediğiniz insanlara düşük puanları veren zatlar sizleride unutmuyorum Yazıklar olsun..

Avatar
Sorumsuzlar cezalandirilsin 2022-11-17 09:35:16

8 ilcede odul komisyonunda gorev yapanlara ( sube muduru ve ilce milli egitim mudurlerine) sorusturma acilmalidir. Kaymakam , vali calismalarimizdan dolayi bize basari belgeleri veriyor, milli egitim bakani bize basari belgesi veriyor, ilce odul komisyonu bize 30-40 puan veriyor. Hic vermeyin bari, degerlendirmeye almayin. Dalga gecer gibi puan vermisler. Derhal sorusturulmalidir bu durum. Aslinda sendikalar bunu arastirmali. Egitim Bir-Sen goreve hadi. Samimiyetinizi gösterinde gorelim. Yillardir uyeniziz

Avatar
öğretmen 2022-11-18 09:52:42

ödül hakettiğimiz zaman değerlidir bakanlığın verdiği ödülün hiç kıymeti olmadı,verilip verilmemesi ayrı bir konu.idarecilik yapacak arkadaşlar için puan değeri vardır başlkada çalışmamızı etkilemez

Avatar
Güzel 2022-11-16 14:02:13

Hakkıyla yapılan iş daha güzeldir

Avatar
Demir19 2022-11-18 10:06:40

Helal olsun Cenap Hocaya... gereken açıklamayı yaparak yetkilileri uyardı

Avatar
Hakan19 2022-11-19 21:36:22

Cenap Bey teşekkür ederiz.