Vali’ye bir mektup daha

Çorum’un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi MYO binası sorunu bir mektupla yeniden gündemde

02 Ağustos 2022 Salı 10:55
Vali’ye bir mektup daha

Çorum’un İskilip ilçesinde verilen sözlere rağmen bir türlü çözülemeyen Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu binası sorunu Vali Mustafa Çiftçi’ye hitaben kaleme alınan bir mektupla yeniden gündemde.

AKŞEMSEDDİN TÜRBESİ İÇİN DE MEKTUP YAZMIŞTI

Mektubun sahibi ise daha önce İskilip’te mezbelelik halde bulunan Akşemseddin türbesi ve müştemilatının bakım ve onarımının yapılması için Çorum Valiliğine talepte bulunan Bolu Çorumlular Derneği Onursal Başkanı Fikret Kısar.

MYO İNŞAATI CANLI CENAZE GİBİ ORTADA

Kısar mektubunda, hayırsever işadamlarının desteği ile yaptırılan orta hasarlı İskilip Meslek Yüksek Okulu’nun adeta canlı cenaze gibi ilçenin ortasında durduğunu, çarşı içinde halen Belediye İşhanı’nda metruk sınıflarda eğitim verilmesinin kız öğrencilerin ve velilerin tepkisini çektiğini belirterek, bir öneride bulundu.

TARİHİ SAKARYA OKULU ÖNERİSİ

Kısar’ın Vali Mustafa Çiftçi’ye mektubunda sunduğu önerisi şöyle: “İskilip'te bulunan Çorum bölgesinin en eski okulu olan, bir çok Çorumlu’nun da  okuduğu tarihi Sakarya İlkokulu atıl vaziyette ve çürüyor. Vali Bey’in vereceği bir talimatla bu binanın tahsisi İskilip Meslek Yüksek Okulu’na geçici bir çözüm olur. İskilip MYO bünyesinde Restorasyon programı olmasından dolayı Sakarya İlkokulu yaşayan bir müze olabilir.

YAPARSA VALİ BEY YAPAR

İskilip’in MYO binası sorununa şehrin çalışkan valisinin çözüm bulacağına inandıklarını belirten Kısar, ilçeye bağlı Evlik köyündeki Akşemseddin hazretlerinin külliyesi ve çilehanesine restorasyon projesinin buna bir örnek olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme: 05.08.2022 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipİli 2022-08-02 14:51:59

Kimsesiz memlekettim benim. Yıllarca okul için çabalardı çürük denilen bune neden kontrol yapılmadı.Neden. İlçe Meydan mahallesine toplandı HER yöne genişlemeyi düşünülmeli Sakarya İlköğretim okulu tarihi okul inşAllah olur bu arada İLÇEDEN 3 yönden gelen çay dizayn edilip içinden fiskiyeler kondollar geçen görseĺige önem verilen bir çalışma neden yapılmaz Hafta soni6için insanlar gelir kale ve altındaki mağara görsel şenlik ama Tosya yolu denildi yok MYO yok Kale restorasyonu yok yoook yok.
Sahip çıkışmazsa çıkan olur sabır İlçeye borcu olanlar Sahip çıkılmalı

Avatar
Kenan 2022-08-02 14:58:59

İlçeye TV kanalı i kameraman gelmiş heralde haber kanallarının iştahını kabartmış güzel haber olur
Bu ilçenin suçu ne diyede başlık yapsınlar.
Yardım topla çürük VEBALI bu.binada RESİM ÇEKTİRENLER zamanında çürük olunca ve ya doldurunca
Çorum da çok zengin İskimip köklü aile var venği. %100 eğitimi tüketti ile bu eksiklik yapılmalı
kimseye de hibe etmedehkendin yapacaksın
ön kavmi imamhatip yaptı

Avatar
Bayatlı 2022-08-03 00:34:00

Osmancuk da Oğuzhan var, zaten il yapacakmış, o yolada izede bakar

Misafir Avatar
hayati 2022-08-09 08:16:37 @Bayatlı

babanızın öğlundan bahseder gibi konuşuyorsunuz.çok değil azcık saygııııııı

Beğenmedim! (1)
Avatar
Çorum lu 2022-08-02 19:37:23

Vali beyin çözüm bulacağına inanıyorum, İSKİLİP i seviyor çünkü, umudumuz Onda.

Avatar
Hasan 2022-08-02 19:42:15

Hayır sever işadamlarının parasını iç eden ve hasarlı bina yapan müflis müteahhidi cezalandırmak lazım, bu işi çözerse Vali bey çözer İnşaAllah

Avatar
İskilip 2022-08-02 19:49:39

Valimiz Evlik de Akşemseddin Hazretlerinin mekanınada restorasyon projesi yaptırmıştı, bu ayıbıda temizlerse Vali bey temizler inanıyoruz.

Avatar
İskilip li 2022-08-02 20:00:22

Yıkıp yeniden yapacaklar, namus borcu diyenler, İskilip e çokkk borcumuz var diyenler, bu çözüme bir destek olunda bu işi temizleyin, chp, esnaf odası ve işitme engellilerle beraber ders yapan İMYO nu Reis duyarsa, hepinizin dersini verir haberiniz olsun

Avatar
Öz İskilip li 2022-08-02 20:09:49

İskilibi ve Alimlerini seven Çorum un çalışkan Vali si bu işi çözer ve memleketi bu tartışmadan kurtarır. Hangi devirde yaşıyoruz ki, bir iş hanı icinde bir Yüksek Okul, ilginç