Ver parayı, al belgeyi(mi?)

Çocuk Gelişimi sertifikası için kendilerinden ücret istenen öğreticiler yetkililere seslendi

26 Eylül 2019 Perşembe 14:13
Ver parayı, al belgeyi(mi?)

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Halk Eğitim Merkezleri’nde açılan kurslarda kursiyerlerden ücret alınmaması yönetmeliğine karşın,  sertifika parası istenmesi tepkilere neden oluyor.

Konuya ilişkin habercim19 whatsaapp ihbar hattına gelen şikayete göre, Kur’an kursu yaz öğreticileri geride  bıraktığımız yaz döneminde İl Müftülüğü’nün emri ile Halk Eğitim’den 4-6 yaş Kur’an kursları için 'Çocuk Gelişimi' eğitimi aldılar. Eğitim sonrası sertifikalarını almaya giden Kur’an Kursu öğreticilerinden verilen hesap numarasına 100 TL yatırmaları, dekontu getirip sertifikayı almaları istendi. Öğreticiler, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği’nin “Kurs; Belli bir süresi ve programı olan, katılımcılara öngörülen bilgi, beceri ve yetkinlik kazandıran, doğrudan veya diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen her türlü faaliyetleri, olarak tanımlandığından açılan kurslardan hiçbir şekilde ücret alınmaması gerekmektedir.” maddesini hatırlatmalarına karşın, Halk Eğitim Merkezi yetkililerinden parayı yatırmamaları halinde belgelerinin verilmeyeceği cevabını aldılar.

Öğreticiler, “Doğrusu işin parasında değiliz hiçbirimiz ama haksız yere bu şekilde para istenmesi ve bu nahoş tutumlar yüzünden istenen parayı vermeyi düşünmüyoruz. Başta sayın Valimiz olmak üzere yetkililerden MEB’in ilgili yönetmeliğinin uygulanması konusunda duyarlılık bekliyoruz.” diyorlar.

Son Güncelleme: 26.09.2019 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir bilen 2019-09-26 15:23:54

Halk eğitim de iş yapan tek müdür yardımcısını da aldıktan sonra şimdi kimin ne iş yaptığı belli değil. Müdür yardımcıları sürekli olarak insanları bir birlerine yönlendiriyorlar. Hiç bir müdür yardımcısı, memur iş falan yaptığı yok anca insanları başlarından savıyorlar. Milli eğitim müdürlüğünün halk eğitime el atması gerektiği kanaatindeyim.

Avatar
Bir öğretmen 2019-09-27 12:43:32

4-6 yaş Kuran Kursu için sizlere verilen belgeyle öğretmen olduk diyorsunuz, o yanlış değil de bu belge için verdiğiniz 200 liramı yanlış

Avatar
Kursiyer 2019-09-26 16:16:24

Halk eğitim merkezleri kanun gereği verdiği kurslar ücretsiz olmasına rağmen tüm kurslar dan mecburmuş gibi para alıyor ve döner sermaye den miş gibi bunada herkes göz yumuyor bir an önce yetkililerin konuya el atması gerekiyor

Avatar
Kenann 2019-09-26 17:57:38

Yönetmelik gayet açıkken bu paralar hangi cesaret ve yetkiyle isteniyor.. soruşturma açılsa bu kez bağış yaptılar diye kivirtirlar

Avatar
kader 2019-09-27 11:08:40

İş güzar yöneticiler Halkı o kuruma karşı soğutuyor.. Peki toplanan bu paralar kime gidiyor.. hemen söyleyim Döner sermaye kar payı olarak Kurum Müdürüne, Saymana ve ilgili müdür yardımcısına her ay ek ödeme olarak veriliyor..