Yabancı öğrencilerin tercihi Hitit

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kırgız-Rus Slavyan Üniversitesi'nin 20. Kuruluş...

30 Eylül 2013 Pazartesi 10:53
 Yabancı öğrencilerin tercihi Hitit

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kırgız-Rus Slavyan Üniversitesi'nin 20. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek şehrine ziyarette bulundu.

Türkiye'den sadece Hitit Üniversitesi'nin davet edildiği etkinlikte, Kırgız-Rus Slavyan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vlademir İvanoviç, Hitit Üniversitesini çok önemsediklerini ve kısa bir süre önce yapılan işbirliği anlaşmasının somut gelişmelerini görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. İvanoviç, işbirliğinin gün geçtikçe daha da güçleneceğini, Rektör Prof. Dr. Alkan'ın etkinliğe katılımlarından çok büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

20. yılını kutlayan Kırgız-Rus Slavyan Üniversitesi'ni tebrik eden Rektör Prof. Dr. Alkan, işbirliğinden ortaya çıkan hızlı gelişmelerin mutluluk verici olduğunu belirterek, Prof.Dr. Vlademir İvanoviç'i Çorum'a davet etti.

Kırgız-Rus Slavyan Üniversitesi'nin 20. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri Rusya Federasyonu'nun ilk Cumhurbaşkanı Boris Yeltsin'in eşi Nina Yeltsin, Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Basın Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı, Milli Eğitim Bakanı, Rusya Eğitim ve Kültür Bakanı Yardımcısı, Rusya'nın Kırgızistan Büyükelçisi, Kırgızistan ve çok sayıda ülkeden gelen üniversite rektörleri ve akademisyenlerin katılımıyla başladı.

Etkinlik açılış programı sonrasında Kırgız-Rus Slavyan Ünversitesi Türkoloji bölümünden Hitit Üniversitesi'ne gelecek öğrencilerle buluşan Rektör Alkan, medeniyetin beşiğinde yeşererek dünyaya bilimin ışığını tutan Hitit'ten alacakları bilgi ve becerilerle eğitimlerini en iyi şekilde tamamlayacaklarını ve Çorum'da hiç yabancılık çekmeyeceklerini ifade etti.

Alkan, Kırgızistan'ın Issık-Göl bölgesinde Kırgız-Rus Slavyan Üniversitesi'nin 20.yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen 'International Symposium Kyrgyzstan-Russia: Milestones in Humanitarian Cooperation' etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Alkan, ortak kültür, ortak dil, ortak tarihe sahip olduğumuz Kırgızistan'da, ata yurdumuzda bulunmaktan duyduğu heyecanı dile getirerek, ekonomik, kültürel ve eğitim konuları başta olmak üzere, pek çok konuda büyük bir işbirliği potansiyeline sahip iki ülke arasında özellikle eğitim alanında önemli işbirlikleri yapmak istediklerini bildirdi.

Rektör Alkan, etkinliğe katılan tüm rektörlere başta Mevlana programı olmak üzere, ikili işbirliği anlaşmaları çerçevesinde öğretim üyesi ve öğrenci değişimleri ve her türlü ortak çalışma çağrısında bulunarak, eğitimin uluslararasılaşmasına gönülden inanan üniversitenin sahip olduğu muazzam bilgi birikimi ve tecrübesi ile önemli çalışmalar gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Alkan, Kırgızistan temasları kapsamında Bişkek Büyükelçiliğine de nezaket ziyaretinde bulundu.

Büyükelçi Nejat Akçal'ı makamında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek son dönemde meydana gelen gelişmelerden bahsetti. Ulusalararasılaşma kapsamında Kırgızistan'ın köklü altı üniversitesiyle de anlaşma imzaladıklarını ve kısa süre içersinde bu anlaşmalar kapsamında pek çok öğrencinin üniversitemize eğitim almaya geldiğini ve geleceklerini ifade etti.

Türk üniversitelerinin bu coğrafyada yapacağı çok çalışma olduğunun altını çizen Büyükelçi Nejat Akçal, yoğun gayretlerinden dolayı Rektör Alkan başta olmak üzere tüm üniversite personelini tebrik etti.

Akçal, Hitit Üniversitesi'nin yedi yıllık bir geçmişi olmasına rağmen özellikle son dönemde önemli çalışmaların yapıldığını gözlemlediğini belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Alkan, Türkiye Türkçesi Öğretim Merkezi'ne (TÖMER) de ziyarette bulundu. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede, Rektör Alkan Kırgızistan'daki öğrencilerin Türkçe öğrenimleriyle ilgili bilgiler aldı.

TÖMER Müdürü Ebubekir Aydın ise, Hitit Üniversitesi'nin yapılan anlaşmalar çerçevesinde öğrenci değişimini zaman geçmeden hayata geçirdiğini ve bundan hareketle Türkçe öğrenen ve öğrenmek isteyenlerin Hitit Üniversitesi ile ilgili bilgi sahibi olduklarını belirterek, aynı zamanda yurtdışında eğitim almak isteyenlerin öncelikli tercihlerinin Türk üniversiteleri olduğunu ve bu üniversiteler içerisinde Hitit Üniversitesi'nin imajının çok iyi olduğunu belirtti.

Hitit Üniversitesi'nin gerek teknolojik altyapısı ile gerekse de bilimsel açılımlarıyla dikkat çektiğini belirten  Aydın, Prof. Dr. Alkan'a yapmış olduğu girişimlerden teşekkür etti.




Son Güncelleme: 30.09.2013 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165