'Yalanınız batsın' dedi, tek tek açıkladı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Türkiye'de öğrenci yurtları ile ilgili yayınlara tepki göstererek, rakamlarla açıklama yaptı.

26 Eylül 2021 Pazar 19:22
'Yalanınız batsın' dedi, tek tek açıkladı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, üniversite öğrencilerinin yurtlarda barınma imkanı bulunmadığına yönelik yaygın basında gündem olan yayınlar üzerine bir açıklama yaptı.

Aynı zamanda uzun yılar eğitimci ve KYK Yurt Müdürlüğü görevlerinde bulunan Kavuncu, “Yalanınız batsın!’ başlıklı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

'BARINAMIYORUZ' EYLEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

İstanbul’da ‘Barınamıyoruz’ eylemlerine katılanların barınmayla ilgili bir sorunu olmadığı resmi kurumlarca tespit edilmiştir. Eylemlere 127 kişinin katıldığı, 73’ünün İstanbul’da zaten ikamet ettiği ve barınmayla ilgili sorunlarının olmadığı, 28’nin başka illerdeki üniversitelerde okuduğu, 12’sinin ikametinin il dışında olduğu, 8’inin üniversiteye kaydının hiç olmadığı, 5’inin üniversite mezunu olduğu ve bir çoğunun da hiç yurt başvurusunda bulunmadığı gerçekleri milletimizle paylaşılmıştır.

ÇORUM’DA DA YURT SORUNU YOK

Çorum’da da üniversite öğrencilerimiz açısından hiçbir barınma sorunumuz yoktur. AK Parti öncesi ilimizde sadece 1000 olan yurt kapasitesi, şu an 6100 kapasite altı kat artışla beş yıldızlı otel konforundaki yurtlarımız, KYK personelimizin, gerek pandemi dönemindeki ve gerekse eğitim öğretim dönemindeki fedakar çalışmalarıyla sevgili öğrencilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verecek nitelikte hizmetlerine devam etmektedir.

TARİHİNİN EN BÜYÜK YURT YATIRIMLARI

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarımız, göz bebeğimiz öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için Cumhuriyet tarihinin en büyük yurt yatırımlarını yapmıştır. 19 yıldır yapılan her yatırımda, atılan her adımda yarınlarımızın emanetçisi gençlerimize en iyi alt yapının oluşturulması düşüncesi yatmaktadır. Zira sağlam kökler üzerinde yetişecek, yükselecek gençlerimiz, güçlü ve büyük Türkiye’yi 2053 ve 2071 vizyonlarımıza ulaştıracak yegâne gücümüzdür.

SAYI 190 İKEN, 796'A ÇIKARILDI

19 yıl önce Ak Parti görevi devraldığında ülkemizde yurt sayısı sadece 190 iken bu günkü yurt sayımız 769’dur. 19 yıl önce 180 bin olan yurt kapasitesi 720 binleri geçmiştir. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a kadar 81 ilimize 241 ilçemize yurtlar yapılmıştır. 80 yılda yapılan yurtların 3 kat fazlasını yaparak hizmete sunan iktidarımız sayısal verilerin yanı sıra nitelik anlamında da yurtlarda devrim niteliğindeki hizmetlere imza atmıştır.

5 YILDIZLI OTEL KONFORU

AK Parti öncesi, barınma, ısınma, yemek, banyo gibi temel ihtiyaçlara dahi cevap veremeyen yurtlardan; AK Parti iktidarımızla, beslenme yardımının 9 liradan 570 liraya yükseltildiği, açık büfe yemek imkânın sunulduğu adeta 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren yurt konseptine geçilmiştir. Ayrıca, yurtlarda gerçekleştirilen programlarla, açılan, kurslar, seminerler, spor ve sanatsal etkinliklerle yurtlar, sadece yenilip içilip otel gibi kullanılan mekanların ötesinde, birer sanat merkezi ve mektep’e dönüştürülmüştür.

DÜZMECE TİYATROLAR

Diğer taraftan, maazallah milletin başına gelebilecek bir olumsuzluktan nemalanma peşinde koşan muhalefet de son günlerde ısrarla, yalanlarla, düzmece tiyatrolarla gurur tablomuz olan yurtlarımızla ilgili provokasyon peşinde koşmaktadır. Bu hizmetleri sabote etmek, gençlerimizi istismar ederek kamuoyunu yanıltmak için bazı eylemlerin sahnelediğini müşahede etmekteyiz. İstanbul’da “Barınamıyoruz” eylemlerine katılanların barınmayla ilgili bir sorunu olmadığı resmi kurumlarca tespit edilmiştir. Eylemlere 127 kişinin katıldığı, 73 inin İstanbul’da zaten ikamet ettiği barınmayla ilgili sorunu olmadığı, 28’nin başka illerdeki üniversitelerde okuduğu, 12’sinin ikametinin il dışında olduğu, 8’inin üniversiteye hiç kaydının olmadığı, 5’inin üniversite mezunu olduğu ve birçoğunun yurt başvurusu olmadığı gerçekleri milletimizle paylaşılmıştır. CHP lideri Sn. Kılıçtaroğlu’nun olmayan yurt sorununu bir yılda çözerim dediği dakikalarda; İBB’nin 2018 yılında yapımına başladığı 1875 kişilik yurt projesinin CHP’li İmamoğlu tarafından askıya alındığı ortaya çıktmıştır. Fütursuzca bir birlerinden dahi haberi olmayanların mumları anında sönmüştür.

403 BİN ÖĞRENCİ YURTLARA YERLEŞTİ

Ayrıca, hiçbir gencimizin mağdur olmaması için bütün Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız seferber olmuş durumdalar. Her öğrencimiz, hükümetimizin ve devletimizin güvencesi altında. Bu güne kadar 403 bin öğrencimiz yurtlara yerleşmiş, ek yerleştirmeler de devam etmektedir. Bakanlığımız talebin yoğun olduğu illerde yeni yurtları açma çalışmalarını sürdürmektedir. Kimsenin bin bir emek, özveri ve gayretle inşa ettiğimiz eser ve hizmet siyasetimizin en güzel örneklerini yalanlarla baltalamasına ve gençlerle aramıza girmesine asla fırsat vermeyeceğiz.

ÇORUM'DA 1000 OLAN KAPASİTE 6100'E YÜKSELDİ

Çorum’da ilimizde de üniversite öğrencilerimiz açısından hiçbir barınma sorunumuz yoktur. AK Parti öncesi ilimizde sadece 1000 olan yurt kapasitesi, şu an 6100 kapasite altı kat artışla beş yıldızlı otel konforundaki yurtlarımız, KYK personelimizin, gerek pandemi dönemindeki, ve gerekse eğitim öğretim dönemindeki fedakar çalışmalarıyla sevgili öğrencilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verecek nitelikte hizmetlerine devam etmektedir.

YALANDAN BESLENEN ÇUKUR ZİHNİYET

Yüz yıldır gözyaşından, zulümden, yalandan beslenen çukur zihniyetin yöntemlerini milletçe biz çok iyi biliyoruz. Gençlerimiz, aziz milletimiz bütün her şeyin farkındadır. Bir tarafta geleceğin güçlü Türkiye’sini gençlerle birlikte inşa eden Cumhurbaşkanımızın dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji organizasyonu TEKNOFEST’te gençlerimize, geleceğimize vizyon çizerken, diğer tarafta yalandan başka hiçbir sermayesi olmayanların tezviratlarıyla karşılaşıyoruz. Onlar yalan, algı siyasetine devam etsinler, aziz milletimiz her şeyin farkındadır. Biz yeni, yeniden büyük Türkiye yolunda aziz milletimiz için hizmet üretmeye, hizmet siyasetine devam edeceğiz."

Son Güncelleme: 27.09.2021 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2021-09-26 20:04:30

Barınma sorunu yalan ise Çorum belediyesi ve valilik neden misafirhaneleri açtı acaba!!!

Avatar
Çorumlu 2021-09-26 19:40:10

Bütün illere ilçelere üniversite yaptınız.. Cadde üzerinde apartmana tabela asan üniversite kurdu. Tıp fakültesinin, diş hekimliği fakültesinin kontenjanlarını 10 a katladınız, adını soyadını yazan üniversite kazanır oldu. Hala utanmadan konuşuyorlar.. 2023 de bay bay

Avatar
Veli 2021-09-26 20:17:47

Sayın vekilim Ak Parti kurulduğundan bu güne her seçimde Ak Partiye oy vermiş biri olarak yorum yazıyorum yani eleştirmek için değil gerçekleri söylemek için bizzat yurt sorununu yaşayan bir veliyim biran önce çözüm bulunmalı sorun çözülmeli maalesef yurt sorunu gün gibi orta da olan bir sorun.Veliler vicdansız ev sahiplerinin inisiyatifine bırakılmamalıdır.

Avatar
Osman KAYA 2021-09-26 22:56:28

Erol bizi yeme... Barınma sorunu yoksa Çorum valisinin açıklaması ve ev kiralayan belediyeler ne yapıyor. Çok yazınca doğru olmuyor. Çevir kazı yanmasın oluyor

Avatar
Ahmet 2021-09-26 19:59:17

Cumhurbaşkanı 1 milyona yakın kapasite var diyor , Erol bey 700 bin . BİRBİRLERİNİ YALANLIYORLAR . Cumhurbaşkanını yalanlayamazsın .

Avatar
Corum 19 2021-09-26 23:54:31

Yıkama yağlama sampiyonlugu

Avatar
Çorum'lu 2021-09-27 02:15:24

Siyaset yalan, siyasetçiler yalancıdır. Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma yatırımlar gelir. Çorum her zaman Üvey evlat ve Çorum her zaman çantada keklik. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
Ufuk 2021-09-27 00:07:51

Vekil Çorumda yurt barınma sorunu yok diyor sizde varsa ispat edin hodri meydan