'Yamaner' sorusuna bu cevabı verdi

Üniversitede toplantı düzenleyen Rektör Öztürk'e gündemdeki istifa soruldu

18 Ekim 2019 Cuma 11:48
'Yamaner' sorusuna bu cevabı verdi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, bugün düzenlediği basın toplantısında küfürlü tartışmadan dolayı istifa etmek zorunda kalan HİTÜ BESYO eski Dekanı Faruk Yamaner hakkındaki soruları cevapladı. Öztürk, "Hitit Üniversitesi’nin iç mekanında yapılabileceklerin tamamı işletilmiş. Ancak Hitit Üniversitesi’nin açılış dersinde bu video dolaşıma giriyor. Niye o gün.? Bu, soru işareti. Üniversite yasal süreç ve idari olarak hiçbir eksiklik yapmamış. Bu süreç Çorum’un sosyal yaşamını, Türkiye’nin yüksek öğretimini ve kamu kurumlarını yıpratmaktır. Tasvip etmediğimiz bir olay. Yapılması gerekenlerde açık bırakmadık, her şey yapıldı." dedi.

Konunun Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturulduğu ve BESYO Dekanı Faruk Yamaner’in istifa ettiğini belirten Rektör Ali Osman Öztürk, dekanın istifasının tartışma sosyal medyada paylaşılmadan önce neden istenmediğine dair bir soruya  “Ben göreve geldikten sonra video ortaya çıktı. Buna bağlı olarak da kendisi istifa etti.” cevabını verdi.

Öztürk, sözkonusu tartışma videosunun sosyal medyada paylaşılmasının ardından Üniversitenin bir kurum olarak karalanması ve Çorum’un kötü anılmasının önüne geçmek için kamuoyuna bir açıklama yaptıklarını dile getirerek, “Bu olayda yaşanan içerikle ilgili değil konu başka noktalara varıyor. Kurum olarak tasvip etmediğimiz, gereğinin yapılmasını düşündüğümüz  için geriye dönük hakaretlerde üniversitenin karalanması, şehrimizin kötü anılmasının önüne geçmek istediğimiz için açıklama  yaptık. Burda konunun örtbas edilmesi, hocaların kayırılması gibi hiçbir şey söz konusu değil. Kullanılan ifadeleri, diyaloğun hiçbirisini kimse tasvip etmiyor, ben de tasvip etmiyorum. Biz bir kurum olarak belli mevzuatlar çerçevesinde gerekli süreçleri yürüttük. Kurumun, Çorum’un bir şekilde töhmet altında bırakılması, sanki tasvip ediyormuş da ön açıyormuş gibi düşünülmesi bize yakışmaz. Bu çerçevede adım atıldı. Örtbas etme durumu hiç yok. Bu tür konular geleceğimize, nasıl önlem alacağımıza dair bizim için motivasyon kaynağı. Bu basit bir olay olarak görülemez.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.10.2019 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hitünün İtibarı 2019-10-18 12:16:02

Helal olsun rektör beye. kimsenin söz geçiremediği külhan beyi gibi ortalıkta dolanan profesörlüğüne laf edene ana avrat düz giden prof. faruk yamanere yapılmasını gerekeni yapıyor. umarım ilerleyen süreçte bu sözde profesör derslere bile girmez.

Avatar
Yalan 2019-10-18 13:09:47

Olay bir buçuk yıl once gerçekleşiyor. Şoruşturuluyor, ceza öneriliyor fakat önceki rektor cezayı uygulamıyor. Bunu da tüm üniversite bliyor. Fakat, 6 ay olmuş yeni rektor benim haberim yoktu diyor.. Komik ve yalaaaannnnn...

Misafir Avatar
Doğru 2019-10-18 16:21:25 @Yalan

Yeni rektör nerden bilecek 1,5 seneki olayı? Herşeyden nasıl haberi olsun? Saçmalamışsınız

Beğenmedim! (3)
Avatar
Mevlüt 2019-10-18 17:27:05

Helal olsun rektör hocaya. Bu tür konular gelecekte nasıl önlem alacağımıza dair motivasyon kaynağı demiş. Diğer kibirli ve hakaret dolu konuşan yöneticilere uyarı

Avatar
Görevden Almamış 2019-10-18 18:55:32

Adam terbiyezsizlik yapıyor. Görevden almıyor. Kendisi istifa etti deniyor. İstifa etmese ne olacaktı? Üstü örtülecekmiydi? Ayrıcai iaderi soruşturma ile en ağır cezayı vereceğiz demeliydi. Bu nasıl yöneticilik anlayışı

Avatar
Ermemiş 2019-10-19 13:14:04

Helal olsun rektör hocaya. Hak edene ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor.

Avatar
Hasan 2019-10-19 15:16:46

Keske bayanlaarin yaninda soven birisi bizim universiyemizde olamaz, bu coruma hakarettir diyebilseydin

Misafir Avatar
evet Ya 2019-10-19 15:50:36 @Hasan

Evet, gerçekten de Çorum'da ben kaç yıldır yaşıyorum, bir tane bile kem lakırdı işitmedim. İstanbul Türkçemizin en nezih halinin konuşulduğu bir şehir. Olmamış bu.

Beğenmedim! (0)