Yaşanabilir üniversite!

HİTÜ Rektörlüğü'ne göre üniversitemiz güvenli, düzenli, ulaşılabilir ve yaşanabilir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

08 Nisan 2018 Pazar 13:06
Yaşanabilir üniversite!

Hitit Üniversitesi’nin güvenli, düzenli, ulaşılabilir ve yaşanabilir bir üniversite yolunda emin adımlarla ilerlidiği açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, Hitit Üniversitesi’nde temizlik, güvenlik, bilişim, teknik ve aşçılık konusunda hizmet veren personel sayısı 2011 yılında 105 iken, 2015 yılında 200, 2017 yılında ise 219 olarak gerçekleşti. Hizmet alımı ile üniversite bünyesinde görev yapan personelin özverili çalışmaları ile birimlerde hizmetler aksamadan ve gerektiği şekilde yerine getirildi.

Üniversitenin birimler arası ve kurumlar arası ulaşımın sağlanması konusunda da hizmetlerini aksatmadan zamanında yerine getirme gayreti içerisinde bulunduğu ve bu hizmetler için ihtiyaç duyulan araç sayısını da israfa kaçmadan gerektiği ölçüde artırdığı belirtildi. Bu kapsamda 2011 yılında resmi 13, kiralık ise 9 olmak üzere 20 olan araç sayısı, 2015 yılında 16’sı resmi ve 9’u da kiralık olmak üzere toplam 35’e çıkmıştır. 2017 yılında ise resmi araç sayısı 18 ve kiralık araç sayısı 18 toplamda 36 araç sayısına ulaştı. Böylece açık ve kapalı alan ile birim sayısı yanında öğrenci, akademik ve idari personeli ile 20.000’i aşan büyük Hitit Ailesi’nde eğitim-öğretim ve diğer hizmetlerin verilmesinde israfa düşmeden devletin ve üniversitenin imkânları çerçevesinde aksaklıkların yaşanmaması için azami gayret sarf edildi.

Son Güncelleme: 08.04.2018 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165