Yetki alan 6 üniversite arasındayız

Hitit Üniversitesi'nin başvurusu Türkiye’nin Europass Merkezi olan Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edildi.

29 Ocak 2022 Cumartesi 14:41
Yetki alan 6 üniversite arasındayız

Hitit Üniversitesi Kariyer ve Mezunlar Ofisi ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) işbirliğinde verilecek olan mesleki eğitim ve öğretim sertifika programlarına “Europass Sertifika Ekleri” alması için yaptığı başvuru, Türkiye’nin Europass Merkezi olan Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edildi.

Yapılan açıklamaya göre; 'Europass Sertifika Ekleri' Europass tarafından onaylanan Hitit Üniversitesi, 4 sertifika programıyla bu alanda Türkiye’de yetkilendirilen 6’ıncı üniversite oldu.

Mesleki eğitim ve öğretim sertifikasına sahip kişilere verilen Europass Sertifika Eki, Avrupa Birliği ülkeleri ile Europass'ı tanıyan ülkelerde kullanılan, mesleki eğitim ve öğretim sertifikasına ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı, bilgi beceri ve yetkinliklerin özellikle ülke dışındaki işverenler veya kurumlar tarafından daha kolay anlaşılmasını sağlıyor.

Kariyer ve Mezunlar Ofisi Koordinatörlüğünde düzenlenecek sertifika programları arasında Bilinçaltı Uzmanlığı, NLP Uzmanlığı, Öğrenci Koçluğu ve Yaşam Koçluğu eğitimleri yer alıyor. Düzenlenen eğitimlere ise lise, önlisans, lisans ve lisansüstü mezunu belirli meslek gruplarına sahip kişiler katılabiliyor.

REKTÖR’DEN İLK DEĞERLENDİRME

Öğrencilerinin mezuniyet sonrasında bir adım daha öne çıkaracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk, “Ülkemizin Europass Merkezi olan Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Türkiye’de Europass Sertifika Eki verebilen 6 üniversiteden biri olduk” dedi.

İlk etapta dört sertifika programının Europass tarafından onaylandığını belirten Prof. Dr. Öztürk, şöyle dedi:

“Kariyer ve Mezunlar Ofisimiz ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (HİTİTSEM) işbirliğinde vereceğimiz Bilinçaltı Uzmanlığı, NLP Uzmanlığı, Öğrenci Koçluğu ve Yaşam Koçluğu sertifika programlarına Europass Sertifika Ekleri almak için yaptığımız başvuru kabul edildi. Bu ek, mesleki eğitim sertifikasına sahip olan kişilerin edindikleri bilgi ve becerilerini tanımlayan bir belge niteliği taşımaktadır. Özellikle işverenler veya yurtdışındaki kurumlar tarafından daha kolay anlaşılır olmasını sağlayarak resmi sertifikada yer alan bilgileri tamamlamaktadır. Dolayısıyla eğitimi verilen programlarda adayların kazandıkları bilgi ve beceri yetkinliklerinin uluslararası geçerliliği olacak."

Sertifika programlarını genişletmek için çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Öztürk, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği içerisinde hareket etmeye devam edeceklerini belirterek, desteklerinden dolayı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Metin Karaman’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 30.01.2022 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2022-01-29 22:34:08

MESLEK YÜKSEK OKULU Nİ OLUCAK PLAKET OLSUNDA DA OKULUMUZ NE OLUCAK KİMSE BİR AÇIKLAMA YAPMIYDR İKİNCİ DÖNEMDE BAŞLIYOR YENİ DÖNEME 7 ay var.