Yıldırım Beyazıt'ın bina sorunu çözüldü

Yıldırım Beyazıt İHO'nun bina sorunu çözüldü. Ta vukluk Hz. Ömer Cami yanında yapılan yeni okul tahsis edildi.

28 Temmuz 2018 Cumartesi 12:15
Yıldırım Beyazıt'ın bina sorunu çözüldü

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili yaşanan bina sıkıntısını Vali Necmeddin Kılıç ile görüşerek çözüme kavuşturdu.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulukavak Mahallesi Varinli Caddesi üzerinde yıllarca ilkokul, ilköğretim okulu ve son olarak da İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim-öğretim hizmetinin verildiği Yıldırım Beyazıt Okulu, bir süre önce ihtiyaca cevap veremediği gerekçesiyle yıkılmıştı.

Okulları yıkılan öğrenciler geçtiğimiz dönem, İmam Hatip Lisesi kız bölümünün eski binasında eğitim-öğretime devam etti.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim görülen alanın yetersiz kalması nedeniyle okul idaresi ve aile birliği daha rahat bir ortamda çocuklarının eğitime devam etmeleri için harekete geçti.

Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Açık, yıllardır yaşadıkları okul sıkıntısını AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’a iletti.

Yaşanan gelişmelerden haberdar olduğunu belirten Karadağ, problemi Vali Necmeddin Kılıç ile görüştü. Okul Aile Birliği Başkanı Açık, Tavukluk’ta Hz. Ömer Cami yanına yapılan yeni okulun bu sene kendilerine tahsis edilmesi talebini Vali Kılıç’a iletti. Karadağ ve Vali Kılıç arasında yapılan istişaresinin ardından nihai karar verildi.

Vali Necmeddin Kılıç’ın talimatları doğrultusunda Tavukluk mevkiinde yeni yapılan okul Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edildi.

Karadağ, Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nun yeni dönemde Hz. Ömer Cami yanında bulunan okulda eğitim-öğretimini sürdüreceğini açıkladı. Okullarının yıkılmasının ardından yaşanan süreçte öğrencilere yaşatılan sıkıntıdan dolayı üzgün olduğunu, ancak bu yıl öğrencilerin pırıl pırıl bir ortamda eğitim görecek olmalarından dolayı da mutlu olduğunu belirten Karadağ, bu konuda gösterdiği duyarlılıktan dolayı Vali Necmeddin Kılıç’a teşekkür etti.

Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nun en kısa sürede inşaatının tamamlanacağını ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ise öğrencilerin kendi okullarında eğitimlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Diğer yandan Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Açık ise, İl Başkanı Mehmet Karadağ’a hem gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı hem de sorunun çözülmesinde gösterdiği iradeden ötürü teşekkür etti.

Öte yandan Yıldırım Beyazıt İHO'ya yeni okulun bir yıllığına geçici olarak tahsis edildiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 28.07.2018 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Objektif olun 2018-07-28 13:07:39

Heryeri imam hatip yapmanız hiç hoş değil o bölgede ortaokulda ihtiyaç var.imam hatip ler boş .

Avatar
Veli 2018-07-28 15:48:47

23 nisanın sayısı 2000 oldu. Nedir bu imamhatip dayatması. Zorla imamhatip düşmanlığına sürüklüyorsunuz milleti.Bunun sonuçları olacaktır. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Avatar
Semiha 2018-07-28 15:57:06

Tek kelime ile rezalet. Bu semtteki çocuklar nereye gidecek

Avatar
Mustafa 2018-07-29 08:02:26

Siz eğitimin e sinden anlamıyorsunuz. Yazık be, içine ettiniz memleketin.

Avatar
Ali 2018-07-28 15:50:01

Bu kararı alanları kınıyorum

Avatar
Hulisi 2018-07-28 16:51:40

Bu karar çok kötü

Avatar
İmam hatip 2018-08-08 21:34:21

Çok iyi bir karar çok teşekkür ederiz

Avatar
Yunus 2020-05-27 20:26:59

Aynen burdaki cocuklarımız nereye gönderelim y beyazıt düz orta okul olmazını dileriz