Yine dolu dolu, haydi TÜGVA'ya

Türkiye Gençlik Vakfı Çorum İl Temsilciği dolu dolu programla yaz okulu açıyor.

10 Haziran 2023 Cumartesi 16:01
Yine dolu dolu, haydi TÜGVA'ya

Türkiye Gençlik Vakfı Çorum İl Temsilciği, geleneksel hale getirdiği Ortaokul Yaz Okulu’nu bu sene de gerçekleştiriyor. Çorum'da belirlenen 7 ayrı okulda düzenlenecek olan yaz okulunda ortaokullu öğrenciler hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Gençler hem Kur’an-ı Kerim’i kendi seviyelerine uygun olarak belirlenen sınıflarda güzel okumayı öğrenirken hem de temel dini bilgiler dersi alıyor. Ayrıca örnek Müslüman karakterini Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’ın hayatının ve hadislerinin ışığında kendine rehber edinebiliyor.

Yüzme, geziler, akıl ve zeka oyunları ve çeşitli sportif faaliyetler gibi sürpriz aktivitelerle yaz okulu projesinde unutulmaz anılar biriktiriyorlar. Çeşitli yarışmalarda hediyeler kazanma şansı yakalayacak olan gençler, yaz okulunda bir çok sürprizlerle karşılaşabiliyor.
İlkokul 4 mezunları ve ayrıca Ortaokul 5.6.7.8. sınıf ve mezunları yaz okuluna başvurabiliyor.

Derslerin içeriği ise şöyle:

Hafta içi her gün 30’ar dakikalık 4 ders programlanıyor.

• Kuran-ı Kerim (Elif Ba) Dersi

• Temel Dini Bilgiler Dersi

• Hadis Dersi

• Futbol, basketbol, okçuluk, voleybol, mangala, satranç, yüzme, buz pateni, bowling, matrak.

TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Bahadır Kıyıklık yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

''Her sene düzenlediğimiz güzel kazanımlar elde edip bir marka haline gelen Ortaokul Yaz Okulu projemizi bu sene de gerçekleştiriyoruz. Gençlerimiz 6 hafta boyunca Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Adab-ı Muaşeret, Temel Dini bilgileri öğrenirlerken, bir yandan da çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelere katılım sağlıyorlar. Gençlerimizin hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine katkı veriliyor. Geçen seneye nazaran bu sene hedeflerimizi yükseltip 2.500 civarı genç kardeşimize ulaşmayı hedeflemekteyiz. Yaz okulumuzu önemli kılan bir diğer unsur gençlerimize alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin hayatını, sünnet-i seniyelerini anlatırken, bazı sünnetlerini uygulamalı olarak hayata geçirtiyoruz. Örneğin Peygamber efendimizin üzerinde durduğu yüzme ve okçuluk gibi sporları biz yaz okulumuz boyunca gençlerimize uyguluyoruz. BöylecePeygamber efendimizin yaşantısını, sünnetlerini tatbik ettirmiş oluyoruz. Yaz okulumuz ücretsiz olduğu gibi, Elif-Ba, Kur'an-ı Kerim, İlmihal, Kalem ve defter gibi tüm materyalleri de gençlerimize hediye edeceğiz. Yaz okulumuza bütün ortaokullu genç kardeşlerimizi bekliyoruz. Eğlenerek öğrenmenin adresi TÜGVA'da."

YAZ OKULU AÇILACAK EĞİTİM KURUMLARI

Necmettin Erbakan İ.H.O, Yıldırım Beyazıt İHO, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Bekir Aksoy İlkokulu, Sakarya İlkokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Fuat Sezgin İHO.

Başvuru Linki https://formlar.tugva.org/YazOkulu

Son Güncelleme: 10.06.2023 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-06-11 00:40:47

Anlaşıldı artık başka sitelere yöneleceğiz pofpofçuluk haberciliğin önüne geçti.

Avatar
Yunus 2023-06-11 17:07:11

Kızarsınız, kızmazsınız onu bilemem ancak ücretsiz bir şekilde gençlere yaz okulu düzenliyorlar. Çorum için güzel bir hizmet.

Avatar
Mehmet 2023-06-10 21:19:58

Geçen yıl çocukları göndermiştim. Çok memnun kaldım. Bu sene de kayıt ettirdim. Oğlum hem Kuran öğrendi hem de yüzmeye gitti. Böylesine büyük bir hizmeti ücretsiz sağladıkları için Teşekkür ediyorum Tügva görevlilerine.