YKS'ye göre üniversitede son durum

2019 YKS sonuçlarına göre Hitit Üniversitesi'nin durumu ortaya çıktı.

07 Ağustos 2019 Çarşamba 13:24
YKS'ye göre üniversitede son durum

MUSTAFA DEMİRER

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) Yerleştirme Sonuçları açıklandı.

SOSYAL BİLİMLER, İLAHİYAT VE SAĞLIK

2019 YKS Yerleştirme Sonuçları Hitit Üniversitesi açısından değerlendirildiğinde, lisans bölümleri olan sağlık, sosyal bilimler, ilahiyat fakültesine tercih ve doluluk oranları hemen hemen yüzde 100’ü buluyor. Tercih oranı en yüksek olan bu bölümler üniversitenin lokomotifi konumunda.

MYO YATIRIMLARI MEYVE VERDİ

Hitit Üniversitesi yönetiminin meslek yüksek okullarına yönelik yaptığı yatırımların da meyvesini verdiği gözleniyor. Çorum merkez ve ilçelerde bulunan istihdam ağırlıklı programlar açılan meslek yüksek okullarının bir kaçı hariç tamamında tercih edilme ve doluluk oranı yüzde 100’e erişiyor.

LİSANSTA MÜHENDİSLİKLERİN DURUMU

Lisans bölümlerinde mühendislik fakülteleri programlarının doluluk oranı düşük görünüyor. Bu konuda Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinin öğrenci tercihini sağlamada daha aktif rol alması bekleniyor.

TIP FAKÜLTESİ AVANTAJI

Lisansta sağlık bilimleri arasında bulunan Tıp Fakültesi’ne bu yıl 90 öğrenci gelecek. Doluluk oranı yüzde 100. HİTÜ Tıp Fakültesi öğrencilerini sadece tıp öğrencisi olarak görülmüyor. 4, 5 ve 6. sınıf tıp öğrencileri Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapacağından sağlık kadrosunun alt yapısına önemli katkılar sağlanıyor. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıftan itibaren Türkiye’nin sağlık kadrosuna 100 yeni hekim de kazandırmış oluyor.

İSTİHDAM AĞIRLIKLI PROGRAMLARA İLGİ

Genel bir özet yapıldığında, Hitit Üniversitesi’nin sağlık bilimleri, ilahiyat ve tüm meslek yüksek okullarının tercih oranı iyi durumda. Söz konusu fakültelere modern binaların kazandırılması, daha önce istihdam öncelikli bölümlerin açılması öğrencilerin tercihinde etkili oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı da önümüzdeki dönemden itibaren mesleki eğitime ilginin artacağı yönünde görüş belirtiyor. Böylece Hitit Üniversitesi’nin meslek yüksek okullarına yaptığı yatırımların isabetli olduğu anlaşılıyor.

Son Güncelleme: 07.08.2019 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.