YÖK'ten bir programa daha onay

Amasya Üniversitesi’nin Hitit Üniversitesi ile Birlikte Yürüteceği “Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek Lisans” Programı’na YÖK’ten Onay geldi.

26 Haziran 2016 Pazar 17:28
YÖK'ten bir programa daha onay


Amasya Üniversitesi’nin Hitit Üniversitesi ile Birlikte Yürüteceği “Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek Lisans” Programı’na YÖK’ten Onay geldi.

 

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki Felsefe ve Din Bilimleri tezli yüksek lisans ve doktora programı, güçlü öğretim üyesi kadrosu ile uzun yıllardır lisansüstü eğitim vermekte.

Son olarak Amasya Üniversitesi’nin, Hitit Üniversitesi bünyesindeki bu anabilim dalı ile ortaklaşa bir tezli yüksek lisans programı açarak kendilerinin de bu alanda lisansüstü eğitim verme talepleri Hitit Üniversitesi tarafından olumlu karşılanmış ve Amasya Üniversitesi’nin ortak lisansüstü program açma teklifi 8 Haziran 2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek uygun görüldü. Yapılan protokole göre yürütücülüğünü Amasya Üniversitesinin yapacağı bu program, ilk öğrencilerini bu yıl almaya başlayacaktır. Böylece Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyeleri bir taraftan Üniversitede uzun yıllardır devam eden yüksek lisans ve doktora eğitimini sürdürürlerken, diğer yandan da sağlayacakları ders verme ve danışmanlık desteği ile Amasya Üniversitesi’nde aynı programın yürütülmesine katkı sağlamış olacaklar.

Konu hakkında açıklamada bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Amasya Üniversitesi ile başta öğrencilerimize verilen pedagojik formasyon eğitimi olmak üzere pek çok konuda başarılı bir şekilde yürütmekte olduğumuz ortak çalışmalarımız bulunmaktadır. Aynı bölgedeki komşu üniversitelerin güçlü yanlarını birleştirmesi ile ortak çalışmaların yapılması ve yeni programların açılması hem söz konusu illere hem de üniversitelere önemli katkı sağlayacaktır. Amasya Üniversitesi ile karşılıklı ortak çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir” dedi. 

Son Güncelleme: 26.06.2016 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165