15 projeye imza, Samsun’dan sonra ikinciyiz

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP)’tan Çorum'da destek alan 15 projenin sözleşmesi imzalandı.

22 Haziran 2021 Salı 16:30
15 projeye imza, Samsun’dan sonra ikinciyiz

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Çorum'da 15 ayrı projeye destek vererek yaklaşık 15 milyon lira maddi katkı sağladı. Bu rakamla DOKAP'a bağlı iller arasında Samsun'dan sonra en fazla destek alan ikinci il Çorum oldu.

DOKAP tarafından devam eden projelerle ilgili bilgilendirme toplantısı bugün TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bu arada Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP)’tan destek alan projelere imza atıldı.

Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, Çorum’da 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında destek alan 15 projenin sözleşmeleri imza töreni gerçekleştirildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

İlimizde bulunan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının hazırlamış oldukları projeler 2020 yılında DOKAP Bölge kalkınma İdaresine sunulmuş olup, yapılan değerlendirme sonrası  2021 yılı yatırım programında gerçekleştirilmek üzere; Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Altyapısı, Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi, Hayvancılık Altyapısının geliştirilmesi, Turizm Altyapısının Geliştirilmesi, Eğitim Kültür ve Sanat Faaliyetlerinin Desteklenmesi başlıkları altında 15 adet proje için 14.113.623 TL’lik destek almayı hak etmiştir. Böylece Çorum, DOKAP kapsamında bulunan 11 İl arasında Samsun’dan sonra en yüksek bütçeyi alan ikinci il olmuştur.

Destek almayı hak eden projelerin sözleşme imza töreni Vali Yardımcısı Recep Yüksel, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin ve Proje sahibi Kamu Kurumlarının yöneticilerinin katılımı ile bugün gerçekleştirildi.

İmza töreninin ardından Çorum TSO Toplantı Salonunda DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin tarafından DOKAP Bölge Kalınma Programı (2021-2023) ve Çorum İli Çalışmaları konulu bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Dokap Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcıları,  Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurum  ve Kuruluşlarının yetkilileri ve proje ekipleri

katıldı.

Son Güncelleme: 22.06.2021 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.