2200 süt üreticisine 3.5 milyon destek

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'da 2.200 süt üreticisine 3.5 milyon destek sağlanacağını açıkladı.

02 Kasım 2020 Pazartesi 12:06
2200 süt üreticisine 3.5 milyon destek

AK Parti Çorum Milletvekili, MKYK Üyesi ve Tarım Orman Komisyon Üyesi Ahmet Sami Ceylan süt üretimi yapan çiftçilerin çiğ süt destek primi ödemelerinin 3 ay öne çekildiğini açıkladı.

Artan maliyetler karşısında süt üreticilerine gelir sağlamayı amaçladıklarını belirten

Ceylan, 40 kuruşluk çiğ süt destek primi ödemelerinin 3 ay erkene çekildiğini belirterek,“Hükümetimiz süt üretimi yapan üreticilere litrede 40 kuruşluk çiğ süt destek primini ödemelerini 3 ay erkene çekerek Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları içinde gerçekleştirilecektir. İlk etapta Temmuz ve Ağustos aylarına ait destek ödemeleri bu hafta sonu ödenmeye başlayacaktır. Üreticimize hayırlı olsun" dedi.

2200 Çorum çiftçisinin 3,5 Milyon TL destek alacağını belirten Ceylan, desteklerin Çorum çiftçisine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Hükümet olarak her zaman besicilere ve süt üreticilerine desteklerinin devam ettiğinin altını çizen Ceylan, koronovirüs sürecinde süt üreticisi ve besicilerini korumak amacıyla işletmelere yem desteğinin verildiğini hatırlattı.

Salgın sürecinde, süt üreticisi ve besicileri korumak amacıyla, yıl içerisinde küçük aile işletmelerine yem desteği verildiğini kaydeden Ceylan, “20 başa kadar sağmal dişi sığırı olan işletmelere hayvan başına 65 lira, 20 başa kadar besilik erkek sığırı olan işletmelere hayvan başına 65 lira, 50 başa kadar anaç koyun keçisi olan işletmelere hayvan başına 6,5 lira yem desteği verilmiştir ve bu destekler verilmeye devam edecektir." dedi.

Son Güncelleme: 02.11.2020 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.