2/B’de başvuru süresi uzadı

İl Defterdarlığı’ndan yapılan açıklamada, 2/B taşınmazlarının başvuru ve satış sürelerinin uzatıldığı belirtildi.

15 Ağustos 2014 Cuma 18:43
 2/B’de başvuru süresi uzadı


İl Defterdarlığı’ndan yapılan açıklamada, 2/B taşınmazlarının başvuru ve satış sürelerinin uzatıldığı belirtildi.


Defterdarlık’tan yapılan konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi;


“2/B arazilerinin satış ve iadesi ile ilgili 6292 sayılı Kanun 26 Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten itibaren başvurular alınmış olup satış işlemleri sonuçlandırılmıştır.


01/03/2014 tarihli ve 28928 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6527 sayılı Kanunla 6292 sayılı Kanuna 'Geçici Madde 2' eklenerek bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih (01/03/2014) itibariyle 6292 sayılı Kanun kapsamında satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini (ya da peşinat bedelini) ödemeyenlere 6 ay ek süre verilmiş olup bu süre 01.09.2014 tarihinde sona erecektir. Bu süre içinde müracaat edenler aşağıdaki avantajlardan yararlanacaklardır; Aksi halde söz konusu avantajlarını kaybedeceklerdir.


6292 sayılı Kanunun sağladığı avantajlar


Satış bedeli tamamen ve münhasıran birfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılan ve üzerinde tarımsal amaçlı yapılar (mandıra, sera, ağıl, kümes vb.) ile sürekli ikamet amacıyla kullanılan konutlarda rayiç bedelin yüzde elli diğer yerlerde dört yüz metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde ellisi, fazlası için rayiç bedelin yüzde yetmişi üzerinden hesaplanır


Satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir.


Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi hâlinde yüzde yirmi, en az yarısının ödenmesi hâlinde yüzde on oranında indirim uygulanır.


Peşinat alınmadan yapılan taksitle satışlarda ise satış bedelinin tamamen ve münhasıran bilfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılan ve üzerinde tarımsal amaçlı yapılar (mandıra, sera, ağıl, kümes vb.) ile sürekli ikamet amacıyla kullanılan konut hariç yapı bulunmayan yerler için yüzde onu, diğer yerler için yüzde yirmisi alınır.


Belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla beş yılda on eşit taksitte, belediye ve mücavir alan dışında ise en fazla altı yılda on iki eşit taksitte faizsiz olarak ödenir.


Satış bedelinden, başvuru tarihi itibari ile son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri mahsup edilecektir.


6292 sayılı Kanunun sağladığı avantajlardan faydalanılmaması durumunda:


Şahısların taşınmazlar üzerindeki hak sahibi olduğunu gösteren 2/b belirtmesi kakhnbrak, 2886 Kanunun 45 ci maddesi gereğince açık ihale usulüyle satışı gerçekleştirilecektir.(iıaletere hak şahit" dahi herkes katılabilecektir.)


Hak sahipleri daha sonra bu taşınmazları satın almak istemeleri durumunda, daha önce ödemiş oldukları ecrimisil miktarları satış bedelinden mahsup edilmeyecektir.


Satış bedeline herhangi bir indirim yapılmayacak olup, satış bedeli en fazla 2 yılda ve l ödenebilecektir.


Müracaatlar:


6292 sayılı Kanun kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olan ancak çeşitli sebeplerle satın alma başvurusunda bulunamayan veya satış bedelini 3 aylık süre içinde ödeyemeyen kişilerin sunulan bu tarihi fin yararlanabilmeleri için 1 Eylül 2014 tarihine kadar (01 Eylül 2014 dahil) ilimiz merkezinde Defterdarlığımız Milli Emlak Müdürlüğüne, ilçelerimizde ise Malmüdürlüğü Milli Emlak Servislerine müracaat etmeleri gerekmektedir.”




Son Güncelleme: 15.08.2014 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.