372 işyeri inşaatı başladı

Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi'nin yapımını üstlendiği 372 işyerinin inşaatı başladı

10 Ocak 2018 Çarşamba 15:48
372 işyeri inşaatı başladı

S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Çorum-Ankara yolu ve Küçük Sanayi Sitesi ile bağlantılı Yaydiğin Köyü civarında yapımına başlanan 372 işyerinde hafriyat çalışması başladı.

Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, beraberinde Kooperatif ve Oto Tamirciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Uzun, burada yaptığı açıklamada, esnafa verdikleri sözleri bugüne kadar nasıl tuttularsa bundan sonra da tutmaya devam ettiklerini söyledi.

İnşaat alanında şantiyenin de temelinin atıldığını ve hafriyat çalışmalarına başlandığını vurgulayan Necmettin Uzun, hava koşullarının elverdiği sürece çalışmaların aralıksız devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ocak’ta AK Parti İl Kongresi için Çorum’a geleceğini hatırlatan Uzun, “İnşallah milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve siyasi parti il başkanımız da uygun görürlerse Sayın Cumhurbaşkanımızdan işyerlerinin temelini atması için ricada bulunacağız. İnşallah o gün geldiğinde burada bir bayram havası yaşanacaktır” dedi.

Kamuoyunda işyerlerinin metrekare fiyatlarının çok yüksek olduğu yönünde bazı dedikoduların olduğunu vurgulayan Uzun, “Burada çok sayıda meslek grubunun işyerleri mevcut ve hepsinin metrekare birim fiyatları açık işyeri ve kapalı işyeri olmak üzere değişiyor. İşyerlerinin fiyatlarını ayrı ayrı belirleyeceğiz. Bu çalışmalarımızda tüm hızıyla devam ediyor. Ortaya atılan rakamlar var. Bu rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kooperatif üyelerimiz ortaya atılan iddialara kesinlikle itibar göstermemeli. 28 Ocak tarihine kadar metrekare birim fiyatlarını belirleyerek kuraları da çekmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar verdiği sözleri yerine getiremeyenler o gün geldiğinde esnafın yüzlerine nasıl bakacaklar merak ediyorum” diye konuştu.

Bu arada ÇESOB tarafından yapılan Sanat Sokağı’nda ki işyerlerinin tamamen ahşaptan oluştuğunu belirten Uzun, “Bu iddiaları ortaya atanlar önce Sanat Sokağı’nda bulunan işyerlerinin metrekaresini kaç liraya mal etmişler önce bunu açıklasınlar. ‘Metrekaresini 500 TL’ye yapmazsam ben adımı değiştiririm’ diyerek konuşanlara bir çift sözüm olacak. Esnafın geleceğiyle, esnafın gururuyla kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Buradan söz veriyorum. 500 TL’ye yapacağım diyenler gelsinler ben onlara 700 TL’ye devretmeye hazırım. Burada alt yapı var, yol var, asfalt var, istinat duvarı var, kaldırım var. Rabbim böyle dedikoducu insanlara fırsat vermesin. Allah hepimizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.01.2018 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165